avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire, l-am surprins urmarindu-ma pe geam
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire, l-am surprins urmarindu-ma pe geam

Bună ziua.
Locuiesc la casa/curte. Ieri seara am auzit un zgomot ciudat de afara și mi s-a părut ca s-a auzit ca și cum cineva ar fi încercat ușa de la întrare(ușa era încuiată). Am ieșit pe geam sa vad ce se întâmplă și era un vecin care sprijinise o scara de metal pe casa și probabil încerca să vadă înauntru, pentru ca era poziționat lângă un geam care da în casa.
Când l-am văzut m-am speriat foarte tare și l-am întrebat ce face acolo. El doar se uita la mine și nu a zis nimic.
Am închis geamul și am rămas în casa, foarte speriata, eu fiind acasă singura cu copilul meu(el știa ca noi suntem singuri acasă). Nu știu cum sa procedez sau ce sa fac în caz ca se mai repeta. Se vedea clar ca era sub influenta alcoolului.
Este un bărbat care are antecedente penale și a fost în închisoare pentru omor.
Va rog sa ma ajutați cu un sfat.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:33, 5 Octombrie 2023
Trebuia să sunați imediat la 112. Puteți și acum să faceți o sesizare la poliție cu cele întâmplate deși era mai bine să il fi găsit atunci la fața locului. Pe viitor nu mai așteptați, puneți mâna pe telefon si apelați la autorități.
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Știu ca trebuia sa sun la 112 dar, situația este mai complicata. El este iubitul unei prietene.. Am sunat-o aseară când s-a întâmplat și m-a asigurat ca nu va face mai mult pentru ca ii este frica de lege... Ea este plecata din tara de 3 săptămâni și urmează sa vina în câteva zile acasă. De când a plecat, el a venit de câteva ori beat și se plângea de relația lor și a bătut niște apropouri sexuale...
Nu am sunat la 112 pentru ca mi-a spus ca va discuta cu el. De data asta m-am gândit sa fac cum a spus ea. Dar în continuare nu am încredere ca nu se va ma repeta sau cine știe... Mai rău. Dacă se mai repeta, 100%voi suna la 112.
Eu acum ma gândesc dacă îl întâlnesc pe strada sa ii spun sa nu se mai apropie de noi și de proprietatea mea. Aș vrea sa știu cum se numește exact ceea ce a făcut el și ce se poate întâmpla dacă îl denunț ținând cont de antecedentele sale?
Multumesc

adrian@13 a scris:

Trebuia să sunați imediat la 112. Puteți și acum să faceți o sesizare la poliție cu cele întâmplate deși era mai bine să il fi găsit atunci la fața locului. Pe viitor nu mai așteptați, puneți mâna pe telefon si apelați la autorități.

În primul rând, mie mi se pare că situația este mai gravă decât o vedeți dumneavoastră. Părerea mea personală după ce am citit tot ce ați scris, este aceea că domnul nu dorea să vă privească de la fereastră ci dorea să intre peste dumneavoastră în casă ( întâi pe ușă dar a fost încuiată și apoi pe geam). Acest aspect coroborat cu discuțiile avute cu el si apropourile sexuale mă duc cu gandul la cu totul alte intenții ale sale, mult mai grave decât uitatul pe geam. Imi mai ridică mari semnale de alarmă faptul că nu s-a lăsat păgubaș când a vazut că ușa e încuiată. Să cauți scară și să te urci la geam arată că el era foarte determinat în demersul său. Eu cred că el dorea să intre pe geam nu să vă privească. Cu privire la ceea ce poate păți el nu pot specula pentru că sunt prea multe elemente necunoscute, dar cred că întrebarea corectă este ce ați fi putut păți dumneavoastră dăcă reușea să intre în casă fără ca dumneavoastră să îl surprindeți la timp? Există foarte multe posibilități cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla și nu avem de unde ști care ar fi fost deznodământul. ( lovire, viol, omor ) Sigur vă dați seama că un om băut ( mai ales cu antecedente de violență extremă) poate reacționa în orice mod . Acum e bine că nu s-a întâmplat mare lucru, dar ( din oarecare experință în domeniu ) vă spun că, de regulă, unii oameni care au la un moment dat o idee care să nască atâta determinare pentru atingerea scopului, în anumite condiții ( de obicei la următorul consum de alcool ) revin la acea idee . Deciziile sunt ale dumneavoastră.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Subscriu 100% la ce va spus userul adrian@13 , si , cu riscul de a va panica , va spun ca este clar cazul sa fiti speriata . Instant trebuia sa sunati la 112 , fara sa-i atrageti atentia ca l-ati vazut , ca sa poata fi prins asupra faptului , indiferent al cui iubit este . Viata dvs. si a copilului este mult , mult mai pretioasa decat parerea unei prietene ... Iar asigurarile ei ... valoreaza cat valoreaza ... Ce ar putea spune intr-un caz ca fapta se repeta cu - Dumnezeu stie - ce urmari ? ca s-a inselat si va cere scuze ? ar mai folosi la ceva ? Daca nu a fost prins in flagrant , faceti ( totusi ) reclamatie la politie , dar ... va fi cuvantul dvs. impotriva cuvantului lui ... Nu va va pune politia paza 24 din 24 ... Daca ii veti spune ca data viitoare apelati la organele Statului , daca v-a pus gand rau , va avea grija sa fie mai grijuliu si sa nu-l puteti vedea in timp util . Sfatul meu este sa va asigurati ca toate geamurile va sunt inchise tot timpul ( pentru ca e limpede ca nu pentru panda a urcat pe scara , ci pentru a patrunde in casa ) , stati cu usa incuiata tot timpul . Daca aveti o singura incuietoare la usa de intrare , mai puneti si o yala , eventual si un zavor . Si nu-l mai primiti in casa nici ziua , nici macar in curte , chiar daca nu e sub influenta alcoolului . Chiar nu sunteti in siguranta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor ContSters227688 ContSters227688 In seara de 17-18 octombrie ma aflam la domiciliul iubitului meu iar in jurul orei 1 am inceput sa ne certam din cauza fostului meu prieten. A inceput sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna,. prietena mea are 14 ani, iar eu 20, diferenta fiind cam ... Mihai3021 Mihai3021 Buna,. Prietena mea are 14 ani, iar eu 20, diferenta fiind cam de 5 ani si 9 luni. Nu am intretinut relatii sexuale si nici nu avem asta in plan. Ea este ... (vezi toată discuția)
Cui sa ne adresam daca avem probleme cu un vecin recalcitrant? lispas lispas Suntem o familie cu doi baieti, unul de 2 ani si 2 luni si cel mic are o luna, si de curand am achizionat un apartament nou. De cand ne-am mutat avem probleme ... (vezi toată discuția)