avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Ne judecam de 8ani cu vecinii noștri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Ne judecam de 8ani cu vecinii noștri pentru a ieși ...

Bună ziua! Ne judecam de 8ani cu vecinii noștri pentru a ieși din indiviziune. Menționăm faptul ca în casa au rămas nepoții, care nu au nici un act pe numele lor și nici nu vor sa facă dezbatere de moștenire în urma decesului bunicilor. Ce putem face ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
Mergeți cu actele la un avocat și vedeți care sunt posibilitățile. Daca nepoții nu au niciun titlu pot fi evacuați pentru lipsa de titlu, eventual.
Trebuie vizualizate actele pentru a vi se da o soluție juridică corecta.
Buna seara! Am schimbat până acum 3 avocați deoarece nu am obținut nimic în urma proceselor cerute în instanță. Ultimul proces pe care am încercat să-l deschidem la începutul anului 2023, judecătorul ne-a respins dosarul pe motiv că cererea de chemare în judecată a vecinilor este nefondata. Menționez că noi avem o dezbatere de moștenire în urma decesului socrului (2001), unde cei doi copii au cedat părților de moștenire soacrei. Acum soacra mea dorește să cedeze tot ce are fiului cel mic dar nu putem face cadastru (conform noi legi cadastrale) pentru că pe contractul casei apare cuvântul indiviziune . Judecătoria nu ne,-a dat un răspuns favorabil noua. Chiar nu știm ce trebuie sa facem pentru a obține o hotărâre judecătorească pentru ieșirea din indiviziune. O altă soluție mai exista?
Bună dimineața!
Daca pe certificatul de moștenitor apare doar soacra, nu mai aveți ce ieșire din indiviziune să faceți.
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2023
Madalina Mihaela I. Moceanu, Avocat
Contractul casei unde scrie indiviziune nu mai este valabil atâta timp cât există un act subsecvent, în speță certificatul de moștenitor, unde soacra dvs.este unica moștenitoare.
Bună ziua! Îmi cer scuze ca insist. Noi am fost la notar împreună cu soacra și actul de moștenitor (unde este trecuta ca unic mostenitor) și am vrut sa facem un act prin care ea cedează tot ce are pe numele fiului cel mic. Numai ca notarul nu ne-au făcut acel act deoarece nu avem cadastru la casa. Conf noilor legi, orice bun înstrăinat trebuie sa i se faca un nou cadastru. Iar noi nu putem face acel cadastru pentru suntem în indiviziune cu vecini. Dna notar ne-a spus ca doar cu o hotărâre judecătorească putem face actele casei

Alte discuții în legătură

Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune miha_mimi miha_mimi Buna ziua din nou si va multumesc pentru sfaturile acordate cu alte ocazii. va voi expune problema mea si va rog sa ma ajutati si de asta data. socrii mei ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor miha_mimi miha_mimi Va rog, daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Socrii mei au divortat in 1981. In hotararea de divort scrie ca se dispune iesirea din indiviziune asupra ... (vezi toată discuția)