avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: un barbat singur ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: un barbat singur (fara ...

Buna ziua!

Se da urmatoarea situatie: un barbat singur (fara sotie sau copii) are o datorie la o firma de recuperari. El decedeaza, iar sora lui, singura mostenitoare, dezbate succesiunea si vinde casa pe care barbatul o detinea.
Eu am cumparat casa de la sora decedatului si gasesc periodic in cutia postala plicuri de la firma de recuperari.
Va rog sa la ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. Este vreo posibilitate ca eu, cumparator de buna credinta, sa am de suferit in vreun fel?
2. Ce se intampla cu datoria catre o firma de recuperari a unei persoane decedate, aflata in situatia de mai sus (singurul bun imobil al sau a fost vandut)? Sora lui stie de ea, dar, fiind o suma mare, nu doreste sa o plateasca.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:05, 6 Octombrie 2023
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs nu răspundeți in nici un fel.pt datoriile defunctului sau ale moștenitorilor acestuia.Teoretic dacă are bunuri poate fi executata sora decedatului,acceptând mostenirea a acceptat și datoriile..Oricum pt dvs nu are nici o relevanta..
Multumesc frumos pentru raspuns!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Dvs.fiind cumpărător de bună credință nu veți avea de suferit fiind ocrotit de legiuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare de la banca, adresata fostului sot, sosita pe adresa mea roxi13 roxi13 Buna seara, Am gasit la cutia postala un plic adresat fostului sot, din partea unei banci. Divortul a fost in 2007, iar anul acesta, in martie 2014, fostul ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la o firma de recuperari debite pgeorge pgeorge Buna ziua, astazi am primit un plic in cutia postala de la o firma de recuperari, care mentioneaza cum ca as avea datorie catre o publicatie, ei trimitandu-mi ... (vezi toată discuția)
Datoria defunctului... eu_craciun eu_craciun buna ziua, daca o persoana are credit la banca si decedeaza, banca se poate indrepta asupra sotului supravietuitor si sa-l oblige sa plateasca?multumesc ... (vezi toată discuția)