avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie teren

in anul 1993 mama a primit de la tata ( nu erau casatoriti insa au trei copii impreuna , noi copiii nu suntem pe numele tatalui ) un teren cu titlu de donatie printr-un act de mana. Mama nu a trecut terenul pe numele ei. Acum sunt decedati amandoi parintii nostri, iar noi copiii cum putem dobandi acel teren care este pe numele tatalui nostru ( insa nu purtam numele tatalui ) avand acel act de mana de donatie in favoarea mamei ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 08:37, 17 Octombrie 2023
Cred ca nu ati inteles. Mama a avut posesia terenului timp de 20 ani dupa decesul proprietarului ( tata, care nu îi era soț cu acte ). Pe ideea asta am fi mers.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca dvs nu ati înțeles.
Posesia este un atribut al proprietății.
Niciodată un posesor nu va lua dreptul de proprietate de la un proprietar intabulat.
Test de paternitate Stabilire ADN .

Szekely Barna a scris:

Test de paternitate Stabilire ADN .

Cu cine? Ca tatăl e la 2m sub pământ.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca e un teren cu valoare, găsești soluția. Decât să rămână moștenire statului și cineva sa se facă proprietar peste noapte cu bani de nimic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune făcută după deces Ryan Ryan Se poate face o uzucapiune de 30 de ani dupa ce proprietarul de drept al terenului ă decedat.Mentionez ca acest act de uzucapiune a fost facut in 2000 iar ... (vezi toată discuția)
Tiltlu de proprietate rosu miha rosu miha Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema.Tatal meu a decedat acum 2 ani iar locuinta in care a stat a fost a bunicului lui si nu are nimeni titlu de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune, inscriere in cartea funciara catalyynnn catalyynnn despe ce este vorba.................bunicul meu a decedat in 1972, bunica in 1977, casa in care locuiau a fost cumparata cu o chitanta de mana , tatal ... (vezi toată discuția)