avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere titlul de proprietate

Suntem 5 frati(3 surori si 2 frati), dar doar 2 sunt trecuti pe titlul de proprietate- teren agricol, mostenit de la parinti.
La vremea respectiva, doar tatal era decedat.. intre timp a decedat si mama si cei 2 frati. Asa cum am mentionat, doar 2 sunt titulari: o sora si unul dintre frati. Acel frate, trecut pe titlu si decedat, are doi fii si sotia in viata. Iar noi, cele care nu suntem trecute pe titlu, vrem sa obtinem partea noastra ce ni se cuvine. La vremea cand s-a intocmit actul de proprietate, nu am fost prezente cu actele necesare, la primarie. Ce ne sfatuti sa facem? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: luciia , utilizator 19:24, 20 Martie 2017
un raspuns, nu se poate???




[edit - fara legatura cu obiectul discutiei]
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
Buna ziua, ar trebui sa mai prezentati detalii, cand, cum s-a emis titlul, cand au decedat parintii, cum de s-a ajuns in situatia de a fi trecuti doar doi dintre frati pe titlu, despre ce titlu este vorba mai precis, s-a dezbatut sau nu succesiunea dupa cei care au decedat, s.a.m.d.
In principiu daca ati fost inlaturati de la mostenire in mod ilegal, puteti rezolva in instanta.
Distribuirea titlurilor de proprietate a fost dupa revolutie, pamantul fiind mostenire de la parinti. De ce nu au fost toti improprietariti? pt ca nu s-au prezentat cu buletinele la primarie, pt a fi toti trecuti si, implicit, a primi partea cuvenita de pamant.
La vremea respectiva doar tatal era decedat, mama si cei doi frati au decedat dupa revolutie...iar unul dintre frati are doi copii si sotia in viata, asa cum am mentinonat in postarea anterioara.




[edit : sters mesaj anterior citat]
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
S-au dezbatut succesiunile dupa cei doi defuncti, tatal si mama ?
Aveti certificte de mostenitor?

nu s-a facut nicio succesiune, exista doar titlul de proprietate cu cei doi frati.



[edit : sters mesaj anterior citat]
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - nedespagubit Elisabeth58 Elisabeth58 Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - NEDESPAGUBIT Multa sanatate va doresc tuturor! In anul 1975, tata si cu mine am fost mostenitorii ... (vezi toată discuția)