avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, din ce am inteles guvernul a adoptat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, din ce am inteles guvernul a adoptat proiectul de ...

Buna ziua,
din ce am inteles guvernul a adoptat proiectul de lege prin care se doreste adaugarea CASS la tichetele de masa, stiti cumva daca a si intrat in vigoare? si cum se face acest calcul ? si daca a fost introdusa si in legea privind scutirea impozitului la sectorul IT ? cei care vor avea venitruile brute sub 10.000 lei nu vor avea atribuita impozitarea tichetelor de masa?

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind noile măsuri fiscale luni 25 Sept 2023, și urmează să îl transmită Parlamentului.

In cadrul proiectului s-a modificat de la varianta initiala propunerea de adaugare CASS, la tichtele de masa.
Cel mai recent răspuns: d.nicolin@house-of-communication , utilizator 11:07, 11 Octombrie 2023
din ce am inteles guvernul a adoptat proiectul de lege prin care se doreste adaugarea CASS la tichetele de masa, stiti cumva daca a si intrat in vigoare?

Ca să intre în vigoare, proiectul adoptat de Guvern trebuie votat de Parlament, promulgat de președintele Iohannis și publicat în Monitorul Oficial. Deocamdată acest lucru nu s-a întâmplat.

In cadrul proiectului s-a modificat de la varianta initiala propunerea de adaugare CASS, la tichtele de masa.

Nu s-a modificat nimic în acest sens, altă prevedere care viza tichetele de masă a dispărut din forma finală. Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_652...

Impunerea cu 10% (CASS) a tichetelor de masă e una dintre propunerile cuprinse de acest proiect. Și deși ea este în continuare în proiectul adoptat de Guvern, cealaltă măsură privind tichetele de masă a dispărut. Mai exact, în forma anterioară a proiectului era menționat tratamentul fiscal al unui alt tip de avantaj salarial ce va putea fi acordat de angajatori: „echivalentul în lei al tichetelor de masă în aceleași limite și condiții, precum și cu aceleași destinații ca cele prevăzute de lege pentru acestea, acordat angajaților care nu beneficiază de astfel de bilete de valoare”.
Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung a fost adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului si acum se afla la Curtea Constitutionala - sesizare de neconstituţionalitate - termen 18 octombrie 2023
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am văzut că în data de 9 noiembrie 2023 , să votat proiectul ... dodorel62 dodorel62 Am văzut că în data de 9 noiembrie 2023 , să votat proiectul cu noua lege a pensiilor . Ce traseu trebuie sa mai urmeze pentru a deveni lege , sau merge ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2011, art.253 BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in legagura cu acest articol 253. Intr un comunicat de presa al Curtii Constitutionale din data de 27.02.2014, se spune ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil-schimbari adriana12_12 adriana12_12 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca noul proiect de lege privind indemnizatia crestere copil se aplica si pentru mamele in concediu dar cu optiunea fara ... (vezi toată discuția)