avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune instanta

Buna ziua,
In mai 2022 s-a pronuntat divortul, in ianuarie 2023 fostul sot a decedat avand 2 copii minori.In timpul casniciei am construit o casa unde suntem proprietari amandoi si 2 masini inmatriculate pe numele defunctului.Mentionez ca nu am nici un act in original ( doar contractul casei duplicat de la notar)toate actele probabil sunt la familia lui care nu doreste sa comunicam.Va rog cateva sfaturi cum este mai simplu sa fac succesiunea daca nu am acte in original .Prin instanta stiu ca dureaza ca termen,se mai percepe si taxa de 3% daca sunt copii minori sunt scutiti de la taxa ?
Cel mai recent răspuns: ciucaclaudia , utilizator 16:43, 17 Octombrie 2023
Și cu cine sa va judecați în instanta ?Scoateți duplicate de pe actele respective, ,de la taxe și impozite găsiți probabil copii,apoi duplicate de la instituțiile care au emis etc.Vorbiti cu un notat public ,va lămurește..
Mulțumesc pt răspuns!
Având în vedere ca actele de la masini sunt pe numele lui se pot elibera duplicate daca nu am certificatul de deces in original?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Și cu cine sa va judecați în instanta ?Scoateți duplicate de pe actele respective, ,de la taxe și impozite găsiți probabil copii,apoi duplicate de la instituțiile care au emis etc.Vorbiti cu un notat public ,va lămurește..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa vand masina doar cu copie dupa catea de identitate? armand38and armand38and Am cumparat o masina si am talonul si copie dupa cartea de identitate a masinii,originalul a ramas la firma care am cumparato care acum firma nu mai exista(a ... (vezi toată discuția)
Taxa auto poluare robby36 robby36 daca am vandut masina si nu am recuperat taxa ,o mai pot recupera ,taxa fiind platita de mine? (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog sa ma sfatuiti cum poate fi trasa la raspundere ... Iulia 87 Iulia 87 Buna seara. Va rog sa ma sfatuiti cum poate fi trasa la raspundere o persoana care are in posesie o masina pt care a platit la achizitionare dar a fost de ... (vezi toată discuția)