avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, va rog sa-mi spuneti in ce perioada trebuie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti in ce perioada trebuie eliberata ...

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti in ce perioada trebuie eliberata o adeverinta cu salariul brut si adeverinta de grupa , pentru un fost angajat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 18 Octombrie 2023
Termenul de eliberare este de 15 zile.
Legea 263/2010
art. 161
(1) Cererile în legătură cu eliberarea actelor prevăzute de lege, prin care se face dovada vechimii în muncă, a timpului util la pensie pentru agricultori și a stagiului de cotizare, necesare stabilirii drepturilor de pensie, sunt scutite de orice fel de taxe și comisioane.
(2) Cererile prevăzute la alin. (1) se soluționează în termen de 30 de zile de la data înregistrării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare arhiva, eliberare adeverinta grupa de munca paulp paulp Buna ziua, Lichidatorul unei firme a decis sa schimbe firma care detine arhiva si in acest timp nimeni nu elibereaza adeverinte pentru grupa de munca. Exista ... (vezi toată discuția)
Legalitatea perceperii taxei pentru eliberarea unei adeverinte de vechime in vederea intocmirii dosarului de pensie normator normator Deoarece in ultimul timp majoritatea angajatorilor si al celor care detin arhive elibereaza adeverinte de vechime in munca necesare stabilirii drepturilor ... (vezi toată discuția)
Adeverinte Tataru Costel Tataru Costel Fostul angajator cere pt a elibera adeverinte cu ore de noapte ,grupa a 2 a,actualizare carte de munca ,o suma de bani ,respectiv 300 ron ,este legal ? (vezi toată discuția)