avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Corupere de minori

Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu privire la o problema de-a mea,destul de grava, cred eu. Am 16 ani si anul trecut, cand aveam 15 ani m-am culcat cu un major. Tin sa precizez ca nu am fost fortata. Personal cred ca are probleme psihice, pentru ca pe parcursul relatiei a devenit obsedat de mine, si de fiecare data cand incercam sa ma despart de el, ma batea. Mie mi-era frica sa nu afle mama mea ca ma culcasem cu el, deci nu i-am spus nici de batai. Pe langa batai, mi-a pus si cutitul la gat pentru ca i-am spus ca nu vreau sa ma mai culc cu el. El a sunat-o pe mama mea si i-a spus ca m-am culcat cu el. Ulterior m-am despartit de el, dar si eu si toata familia mea suntem amenintati cu moartea constant. Mi-a luat toate numerele de telefon din agenda si imi da mesaje cu amenintari cu bataia si cu moartea, si ma urmareste pretutindeni si ma asteapta in fata scolii. A amenintat-o si pe mama mea cu moartea. Ne suna in fiecare noapte pe la ore imposibile cum ar fi 4 sau 5, si pe mine si pe telefoanele parintilor mei si pe fix. Deasemenea, imi suna toti colegii si prietenii cerand informatii despre mine sau amenintandu-i si pe ei cu bataia, doar pentru faptul ca sunt prieteni cu mine. Martori la batai au existat, dar niciunul dintre ei nu este dispus sa vina la politie sa dea declaratie, pentru ca toti stiu ca este in stare sa-i bata si pe ei. Eu am depus o plangere la politie pentru amenintare,insa nu am precizat si faptul ca m-am culcat cu el. La plangere au fost anexate si conversatiile mele cu el de pe internet trase la imprimanta.Inspectorul mi-a spus insa ca in cel mai rau caz va primi o amenda. Pai si eu ce fac, astept sa-mi dea in cap ?Tot chinul acesta dureaza de 3 luni, si nu cred ca are de gand sa se sature prea curand, dat fiind ca pare sa aiba probleme psihice. Acum ma gandeam sa depun o plangere si pentru corupere de minori, dar dovezi gen filmari sau poze nu am. Poate fi acuzat de corupere ?
Va rog mult ajutati-ma.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:29, 1 Februarie 2010
In contextul mentionat de dvs nu sunt intrunite elementele infractiunii invocate.
Interesati-va de stadiul cercetarilor plangerii depuse la politie.
Referitor la martori,este de preferat sa va sustineti si sa va probati afirmatiile,
urmand ca politia sa dispuna procedura legala de citare a martorilor dvs care au cunostiinta despre comportamentul si atitudinea persoanei impotriva careia a -ti formulat plangere
Contactati inspectorul responsabil si reveniti cu precizari referitoare la noile temeri .
Din pacate,aceste situatii devin din ce in ce mai dese, iar adolescentii din ziua de azi trec prin situatii cat se poate de dificile si stranii .Ati savarsit o greseala specifica adolescentei :v-ati cuplat cu cine nu a trebuit, ati trecut prin evenimente ingrozitoare, si ati ascuns adevarul familiei.Inteleg ca acest individ este cu adevarat periculos, si va face viata un calvar.Ar trebui sa cautati indeaproape sprijinul familiei si al organelor de politie carora se le istorisiti tot, fara menajamente, si sunt sigura ca se va gasi o rezolvare.Din pacate, si in media , apar tot mai des cazuri de asemenea abuzuri, iar indivizi periculosi sunt lasati in stare de libertate, pana isi omoara victimele.Legislatia noastra ar trebui schimbata si raliata legislatiei europene, prin introducerea unor sanctiuni mai dure pentru asemenea fapte. Pe viitor , va recomand mai multa prudenta atunci cand va alegeti partenerul, si nu va mai ascundeti de familie, inaintea tuturor, familia este alatruri de noi. Curaj!
dovada este interceptarea telefonica, martori......etc.
incadrarea juridica ar suna cam asa, sper sa nu exagerez, art.194 pct 2 -santaj,193 pct 1- amenintare, de ce oare cei care se ocupa cu cercetarea faptei prevazute de tine in plangere au incadrat-o ca fiind 205....?, sper sa nu ma insel.
nu stiu ce a fost in capul tau cand te-ai culcat cu el.In primul rand ca aveai o varsta mica dupa parerea mea pentru asa ceva.Acum se pare k e prea tarziu.La legile care sunt la noi nu cred k ii faci mare lucru.
Situatia este foarte dificila,inca existand serioase lacune legislative ca sa puteti fi protejata.
In primul rand,chiar daca este dificil,eu as spune,cu tact, adevarul atat parintilor,cat si politiei cu privire la relatiile dvs.cu aceasta persoana.
Cred ca si parintii dvs ar trebui sa formuleze ,la politie,plangeri penale pentru insulta si amenintare.
Poate ne comunicati in ce mod v-a luat numerele de telefon sau daca si-a mai insusit si alte bunuri sau valori de la dvs.,pentru a vedea daca poate fi vorba si despre infractiunea de furt.
Oricum,indicati-le politistilor numele martorilor si acestia vor fi citati si poate pana la urma vor spune ce s-a intamplat in realitate,situatie care ar fi in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimare/ in cautate de avocat Devuk Devuk Buna ziua Am o problema foarte mare , in urma cu vre o 12 ani am avut o relatie cu o colega de serviciu( ea fiind casatorita) . De atunci am probleme foarte ... (vezi toată discuția)
Am fost amenințată cu bătaia și cu moartea de o persoană cu probleme psihice, sub influența alcoolului. ce se poate face în astfel de cazuri? aleexandra aleexandra Buna ziua.lucrez la un magazin alimentar.ieri am fost amenințată de o persoana cu probleme psihice și sub influența alcoolului cu moartea si bătaia atât ... (vezi toată discuția)
Agresata verbal, umilita in public, amenintata alesia18 alesia18 Buna seara. Am o problema care ma framanta cu adevarat. De asta vara o vecina pretinde ca am o relatie cu sotul ei. Prima data cand a venit la mine m-a jicnit ... (vezi toată discuția)