avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am citit ca a fost emis : Ghidul pentru implementarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am citit ca a fost emis : Ghidul pentru implementarea metodologiei ...

am citit ca a fost emis : Ghidul pentru implementarea metodologiei privind prevenirea și combaterea hărțuirii pe criteriu de sex, dar și a hărțuirii morale la locul de muncă a fost adoptat, prin HG, de Cabinetul Ciolacu. T.
Dar daca hartuitorvul este chiar conducatorul institutiei?ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 19 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cadrul instituției/angajatorului se va sancționa disciplinar orice persoană despre care s-a dovedit că a hărțuit o altă persoană, aceasta putând duce inclusiv până la concedierea de la locul de muncă.

In speta, trebuie sa sesizati angajatorul care va demara procedura cercetarii disciplinare.


Un angajat care a fost supus hărțuirii poate, de asemenea, să facă o plângere la alte instituții care au competențe în domeniul hărțuirii.Aceste plângeri se pot face conform prevederilor Legii nr. 202/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, la:
– inspectoratul teritorial de muncă;
– Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării;
– instanțele de judecată;
– organele de cercetare penală dacă hărțuirea este atât de gravă, încât se încadrează în formele prevăzute de Codul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratament diferențiat, ostil la locul de munca cum poate fi ... Cornely Cornely Tratament diferențiat, ostil la locul de munca Cum poate fi gestionata o situație privind tratamentul diferențiat și ostil al unui director de institutie ... (vezi toată discuția)
Mobbing sau hartuirea psihica a angajatului tarsa tarsa as dori sa stiu daca in Romania exista o lege care protejeaza angajatul impotriva hartuirii psihice si care sunt sansele de castig in caz de proces cu ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca NIK_NIK33BR NIK_NIK33BR Sunt angajat momentan la o societate de paza in functie de inspector securitate. In luna martie sefii mei a venit cu niste acuzatii la adresa mea \\"FEL DE ... (vezi toată discuția)