avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am o întrebare preliminară acțiunii de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am o întrebare preliminară acțiunii de vânzare ...

Bună ziua! Am o întrebare preliminară acțiunii de vânzare a unui teren intravilan agricol. Proprietari suntem eu, soțul și fratele soțului. Fratele soțului este de acord și el să vândă dar are certificat de handicap de gradul 2 pe probleme psihice. Poate el ( fratele soțului ) să semneze la vânzare în numele său sau îi trebuie un reprezentant legal și în ce ar consta asta efectiv de făcut ??
Cel mai recent răspuns: nicoleta001 , utilizator 23:58, 21 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde dacă are discernământ sau nu. Teoretic nu ar avea nevoie, dacă are discernământ integral, dar cel mai bine ar fi sa discutați problema cu notarul unde urmează sa faceți actele.
Mulțumesc mult! Aș putea spune ca are discernământ.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti si vindeti toți 3, nu trebuie sa spuneți ca are certificat de handicap, il vede notarul în persoana și dacă e cazul sa i se para ceva în neregula cu el, îl trimite la iml.
Mulțumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu spuneți notarului că este încadrat în grad de handicap ACCENTUAT, pentru ca în acest grad sunt încadrați cei care au discernămîntul păstrat.
Cei fără discernământ 100% au gradul GRAV cu ÎNSOȚITOR, și în general sunt puși sub curatelă.

La gradul ACCENTUAT nu este nevoie de reprezemtant legal, nici nu se acordă tuture sau curator la acest grad.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2023
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare sau donatie persoana inapta psihic Roxana1919 Roxana1919 Buna ziua, Bunica mea doreste sa imi dea o parcela de pamant extravilan. Tot pamantul este pe numele bunicului meu care are probleme psihice dar nu ... (vezi toată discuția)
Donatie cand unul din proprietari este bolnav psihic eleny62 eleny62 Tatal meu vrea sa-mi doneze apartamentul detinut de el impreuna cu sotia care este bolnava psihic. Trebuie neaparat si acordul ei? Fratii nu au nici o ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere persoane varstnice olga2011 olga2011 Va rog sa mi rsp.sora mea locuieste cu soțul ei,bolnav psihic,cu certif.de handicap accentuat,și cu curatela din partea surorii,ar dori să facă un contract ... (vezi toată discuția)