Bună ziua, sunt suspect intr un dosar penal și am primit azi o înștiințare cum ca am dreptul de a ma prezenta la tribunal pentru înmânarea actelor de procedura. Am cautat dosarul online și la obiect scrie "confirmare renunțare urmărire penala". Problema e ca eu am plecat în București pentru studii și sunt la 8 ore de casa. Ce ar trebui sa fac? O sa fie nevoie sa ma prezint în instanta?
Nu este neapărat sa va prezentați, instanța poate decide renunțarea și fără prezenta. Puteți trimite, dacă doriți, și o adresa la instanta în care sa arătați ca nu va puteți prezenta și sa spuneți dacă sunteți sau nu de acord cu renunțarea.
Însă procedura de citare trebuie sa fie legal îndeplinită asa ca va recomand sa ridicați corespondenta de la posta sau de la instanta.
Exista și posibilitatea sa mandatati pe cineva prin procura sau un avocat prin contract de asistenta juridica.
2 grame canabis
mirela4856
fiul meu a fost chemat la audiere DIICOT in calitate de suspect. A fost gasit cu 2 gr de canabis pe strada anul trecut. S-a dat initial renuntarea la urmarire ... (vezi toată discuția)