avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renunțare urmărire penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Renunțare urmărire penala

Bună ziua, sunt suspect intr un dosar penal și am primit azi o înștiințare cum ca am dreptul de a ma prezenta la tribunal pentru înmânarea actelor de procedura. Am cautat dosarul online și la obiect scrie "confirmare renunțare urmărire penala". Problema e ca eu am plecat în București pentru studii și sunt la 8 ore de casa. Ce ar trebui sa fac? O sa fie nevoie sa ma prezint în instanta?
Nu este neapărat sa va prezentați, instanța poate decide renunțarea și fără prezenta. Puteți trimite, dacă doriți, și o adresa la instanta în care sa arătați ca nu va puteți prezenta și sa spuneți dacă sunteți sau nu de acord cu renunțarea.
Însă procedura de citare trebuie sa fie legal îndeplinită asa ca va recomand sa ridicați corespondenta de la posta sau de la instanta.
Exista și posibilitatea sa mandatati pe cineva prin procura sau un avocat prin contract de asistenta juridica.
Deși nu sunteți obligat sa fiti prezent la RUP dacă se respinge se ajunge la cazier ulterior.

Daca nu puteți veni personal la proces se recomanda a avea avocat pentru ca se poate considera ca nu ati inteles nimic după ce ati comis infracțiunea.

Numai avocatii pot întra în aceste procese.

București 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 grame canabis mirela4856 mirela4856 fiul meu a fost chemat la audiere DIICOT in calitate de suspect. A fost gasit cu 2 gr de canabis pe strada anul trecut. S-a dat initial renuntarea la urmarire ... (vezi toată discuția)
Solutie de renuntare la urm. penala danaa1 danaa1 Procurorul de caz, prin ordonanta a dispus solutia de renuntare la urm. penală fata de niste inculpati. Dosarul e la instanta, dar pana in prezent nu am ... (vezi toată discuția)
Confirmare renuntare urmarire penala intrebarejuridica intrebarejuridica Buna ziua. As dori sa stiu daca intr-o cauza penala, ajunsa in fata judecatorului de camera preliminara, stadiu-fond, obiectul confirmare renuntare urmarire ... (vezi toată discuția)