avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua .Am o cauza la judecatorie cu obiect ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua .Am o cauza la judecatorie cu obiect PRETENTII in curs ...

Buna ziua .Am o cauza la judecatorie cu obiect PRETENTII in curs de judecata si o alta cauza avand aceleas parti,acelas obiect in care Tr ibunalul a anulat cererea de chemare in judecata pentru neplata taxei de timbrucarea , desi nu eram obligat deoarece Camera de consiliu in cauza de la judecatorie a stabilit caci cauza este scutita de plata taxei de timbru derivand dintr-un proces penal .Judecatorul cauzei in curs a la termenul din 20.10.2023 a invocat exceptia conexitatii in temeiul art.139 CPCIV.Ce se urmareste prin invocarea acestei exceptii?Oare exceptia autoritatii de lucru judecat..?Precizez ca nu s-a judecat fondul .Doresc parerea unui avocat de urgenta . CU STIMA!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:49, 24 Octombrie 2023
Nu urmărește nimic judecătorul, nu exista autoritate de lucru judecat între un dosar anulat ca nrtinbrat și unul în curs de judecata.
comanescudumitru2014@gmail.com a scris:

....a invocat exceptia conexitatii ....

A invocat. Și după ce a deliberat a zis (decis) că ...? N-a decis încă? Se mai gândește...

Așa cum povestiți dvs. pare că o cauză (2) este pe rol și alta (1) ... nu e (ați spus că cererea 1 a fost anulată.)
Or, pentru că două cereri (dosare/procese) să fie conexate, trebuie ca ambele să fie pe rol. Cam din același motiv pentru care (metaforic vorbind, fiindcă n-am vreme de teoria dreptului la 5 dimineața) n-ați putea să montați/să uniți/să "conexați" o piatră cu un inel... dus pe apa sâmbetei. (dacă cererea 1 nu mai e pe rol).

Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conexare ContSters42601 ContSters42601 Buna seara, Va rog mult sa ma lamuriti cu urmatorul aspect:Pe rolul aceleiasi instante sunt doua dosare de contencios administrativ,depuse la termene diferite ... (vezi toată discuția)
Am dosar de revendicare cdumitc cdumitc Am dosar de revendicare cu termen 25 02.2014. expertiza in executare la care instanta nu mi-a admis obiectivul istoricul parcelei si stabilirea liniei de ... (vezi toată discuția)
Doua dosare deschise pentru aceeasi cauza iunana iunana Buna ziua, Va rog mult sa-mi spuneti cum se anuleaza un dosar in cazul in care s-au descgis doua dosare (civil) pentru aceeasi cauza. Multumesc ... (vezi toată discuția)