avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc ...

Bună ziua!
Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima căsătorie, ea fiind unica moștenitoare . Ce trebuie sa fac in cazul acesta? Din cate am inteles, in cazul decesului apartamentul poate rămâne viitorului soț. Ce trebuie sa fac ca apartamentul să rămână fiicei mele fără sa fie atacată moștenirea.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:48, 27 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, noul soț întra la moștenire, iar în concurs cu descendenții, cota cuvenita este de 25%. Puteți face testament în favoarea copilului sau vânzarea apartamentului cât încă sunteți în viata.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii puteti dona casa pana sa va recăsătoriti, va pastrati drept de uzufruct viager.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Singurul act neatacabilă este vanzarea-cumpararea către fiica dvs., fara alte clauze: uzufruct, întreținere etc.
Atât donația, cât și testamentul, dar și vânzarea cu diferite clauze fiind liberalități, pot fi atacate de către moștenitorii rezervatari( între care se numără și soțul dvs.) după moartea dvs. pentru că le încalcă rezerva succesorală.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pentru răspuns
Mulțumesc pt răspuns

Alte discuții în legătură

Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament lumifatu lumifatu Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau donatie ascunsa?! Alt-Utilizator Alt-Utilizator Buna ziua Avem urmatoarea situatie: Doamna A se casatoreste cu domnul B. Ambii au copii majori din casatorii anterioare - respectiv doamna A o fata - sa-i ... (vezi toată discuția)