avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema evaluare locuinta credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema evaluare locuinta credit ipotecar

Buna seara, am o problema la achizitionarea unei locuinte prin credit ipotecar datorita evaluarii pe care evaluatorul a facut-o din motive care nu apartin atributiilor de serviciu. ( rezultand ca imobilul nu prezinta garantie si este in stare avansata de degradare )
1.Nu am stiut ca pot alege evaluatorul asa ca cei de la banca m au chemat sa dau comanda de evaluator .. bun si facut .
2.Nu am primit niciun raport scris/foto cu evaluarea ( conform art. 81, alin. (3) din OUG nr 52 din 2016 trebuia sa mi se comunice raportul de evaluare)
3.M au chemat la banca si mi au spus sa mi caut alta locuinta ca aceasta locuinta nu prezinta garantie cum am spus si mai sus.
4.Am cerut o alta evaluare si mi s a spus ca nu se poate, ziua urmatoare am facut poze locuintei si le am aratat celor de la banca care si au dat seama ca evaluatorul are o problema cu aceasta locuinta si chiar nu este in stare degradabila si se poate locuii fara probleme, mi au spus sa astept un raspuns de la banca centrala in legatura cu o alta evaluare dar se pare ca in 2 zile n am primit niciun raspuns.

As vrea sa stiu ce este de facut in aceasta situatie si cum sa procedez ?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2023
George Andrei Ionut, utilizator

Alte discuții în legătură

Subevaluare imobil de către evaluatorul cec bank. ce pot face și cui mă pot adresa pentru a intra în posesia raportului sau al numelui evaluatorului, pentru a face plângere? undertacher undertacher Buna ziua.Am contractat un credit pentru achizitionarea unei locuinte prin programul Prima Casa la banca Cec Bank.Am platit catre banca contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Evaluarea imobilelor! Modern Modern Buna ziua! As dori sa stiu daca se tine cont de evaluarea imobilului pe care a facut-o banca pentru acordarea creditului ipotecar, daca se ajunge ... (vezi toată discuția)
In anul 2021 am obținut un credit ipotecar la libra bank pentru ... Mihaela .Vaida Mihaela .Vaida In anul 2021 am obținut un credit ipotecar la Libra BANK pentru achiziționarea unei locuințe. Locuința achiziționată se află în localitatea Crevedia , ... (vezi toată discuția)