avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evaluarea imobilelor!
Discuție deschisă în Executare silită

Evaluarea imobilelor!

Buna ziua!
As dori sa stiu daca se tine cont de evaluarea imobilului pe care a facut-o banca pentru acordarea creditului ipotecar, daca se ajunge la executare silita, in sensul ca banca sa fie obligata sa nu poata vande apoi imobilui sub pragul evaluarii facute initial. Am inteles ca este si o directiva europeana in acest sens!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:00, 2 Iulie 2012
Ati inteles gresit. Imobilul este reevaluat in cadrul procedurii de executare silita, iar vanzarea silita va porni de la acel pret stabilit prin raportul de evaluare facut la cererea executorului judecatoresc.
Va gandeati ca nu o sa dea nimeni pretul de evaluare stabilit cand a fost luat imobilul in garantie, asa e?
Tineti cont de faptul ca dupa prima licitatie pretul de pornire scade cu 25%, iar imobilul poate fi vandut la cel mai mare pret oferit, daca se prezinta cel putin doi licitatori.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
ContSters214341, utilizator
In cazul executarii silite,executorul judecatoresc cu scopul evaluarii reale la momentul executari, detine obligatia legala sa solicite raport de evaluare din partea unui expert evaluator
Raportul de evaluare imobil, poate aprecia valoarea bunului dedus executarii la un pret diferit fata de cel apreciat de banca la momentul acordarii creditului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- evaluarea bunului negostina negostina La executare silita ,banca va face o alta evaluare sau se ia in considerare evaluarea care s-a facut la acordarea creditului ? cum este corect? multumesc ... (vezi toată discuția)
Distrugere apartament nickdmx nickdmx In urma cu cateva luni am achuzitionat un apartament la licitatie. Dupa mai multe probleme am reusit sa intru in apartament constatand ca acesta este distrus: ... (vezi toată discuția)
Executare silita, stabilire pret vanzare Dal99 Dal99 Care este procedura prin care se stabileste pretul la care va fi vandut de catre executorul judecatoresc un imobil ipotecat? (vezi toată discuția)