avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu

Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost instrainata. Noul proprietar avea de schimbat doar numerele si de facut actele pe numele lui. Acum o saptamana, am verificat si aflat ca masina este tot pe numele meu, tot cu numarul meu din b circula ,noul proprietar fiind din ARGES. El merge cu asigurarea mea cu rovignieta mea. pe data de 15 decembrie asigurarea mea expira, iar la o simpla verificare, am vazut ca si-a facut asigurarea tot pe numele meu la o sucursala din Slatina. am sunat la firma respectiva, firma serioasa credeam, si am intrebat care sunt conditiile in care se face o asigurare, ce acte sunt necesare. am vb cu directorul de sucursala, care a recunoscut ca ce s-a intamplat este o ilegalitate, ca respectivul s-a dat drept eu, si a prelungit asigurarea. mentionez ca el are de castigat , prin faptul ca plateste o asigurare mica iar eu platesc pe 6 luni mai mult decat plateste el pe an. iar asigurarea nu se poate anula, ramane valabila. va rog sa ma ajutati, ce pot face? va multumesc
Cel mai recent răspuns: stoicavasile , utilizator 09:54, 19 Ianuarie 2016
1. puteti sa va duceti la finante si sa o scoateti de la finante sa nu mai platiti impozit pe ea.
2. puteti sa faceti un proces ptr radiere de pe numele dumeneavoastra, in contradictoriu cu nou propietar.
3. puteti sa faceti plangere penala pentru fals privind identitatea.
Art. 327
Falsul privind identitatea
(1) Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau transmisă unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea prin folosirea frauduloasă a unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile sau a unui astfel de act falsificat, pentru a induce sau a menţine în eroare un funcţionar public, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Sper ca v-am fost de folos! O seara buna!
va multumesc pentru raspuns
Buna dimineata,

Asigurarea RCA se incheie in baza certificatului de inmatriculare si a cartii de identitate proprietar (CNP). In acest caz cel mai probabil intermediarul care a incheiat/ reinnoit asigurarea a facut-o doar in baza asigurarii anterioare.

Intrucat ati identificat societatea de asigurare, solicitati sa vi se comunice intermediarul care a intocmit polita de asigurare, pentru ai pune in vedere recuperarea politei de asigurare incheiata abuziv. Daca este agent raspunderea este a societatii de asigurare, daca este broker raspunderea este a brokerului.

De asemeni, notificati oficial societatea de asigurare asupra incheierii eronate a politei de asigurare si solicitati anularea politei de asigurare, in baza: copiei contractului de vanzare – cumparare a vehiculului asigurat, copie certificat de atestare fiscala de scoatere din evidentele fiscale, copie certificat de radiere de la Politie, copia actului de identitate al asiguratului (dvs.).

Daca ati cumparat un alt autovehicul puteti solicita transferarea bonusului de pe vechea masina (tot in baza documentelor care atesta radierea, respectiv ultima polita de asigurare incheiata).
Va multumesc, dar am facut deja acest lucru. Nu vor sa-mi dea datele agentului. Am vorbit chiar cu directorul sucursalei Slatina si mi-a spus ca, desi ilegala, polita nu poate fi anulata, decat cu polita in original. I-am cerut atunci o copie de pe polita atasandu-i toate actele.Raspuns, pauza.. iar ce mi-a raspuns dupa ce i-am trimis toate actele, atasez mai jos
Buna ziua,

In urma solicitarii cu privire la emiterea politei RCA, va comunicam alaturat urmatoarele:

In conformitate cu Art. 48. din Legea 136/1995, proprietarii vehiculelor supuse înmatriculării/înregistrării în România au obligaţia să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de vehicule în limitele teritoriale de acoperire şi să menţină valabilitatea contractului de asigurare prin plata primelor de asigurare.

De asemenea Art. 15. aliniat (1) din Norma 23/2014 a ASF precizeaza ca "se consideră că un vehicul este asigurat, dacă proprietarul acestuia are încheiat un contract de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule".



Conform Art. 16. aliniat (3) din Norma 23/2014 asigurătorii RCA au obligaţia să verifice corectitudinea informaţiilor privind datele de identificare şi tehnice ale vehiculului, datele proprietarului/utilizatorului acestuia. Astfel, polita de asigurare a fost emisa proprietarului din Certificatul de Inmatriculare.
Cel ce a completat asigurarea trebuia sa deschida ochii si sa vada in talon ca proprietarul nu mai sunteti Dumneavoastra si ca autoturismul a fost instrainat catre... Societaatea de asigurari, care se stie vinovata datorita iregularitatii facute de angajatul sau, va duce cu vorba si cu citate...

Alte discuții în legătură

Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Auto vandut si neînregistrat Rrs Rrs Buna ziua, Am si eu o problema. La sfarsitul lui 2014, am vândut un autoturism. Acum, în 2016, am primit o amendă contravenţională de la CNADNR pentru ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)