Doresc sa cumpar un teren la tara, pentru constructia unei cabane. Mi s-a spus sa nu cumpar de la aceste persoane, pentru ca sunt betivi, si ar putea ataca pe viitor vanzarea, cum ca au fost in stare de ebrietate in momentul in care au semnat pentru vanzare. Cica ar mai fi facut astfel de manevre in trecut. Exista asa ceva in legea din Romania?
Vanzarea se face la notar, notarul autentifică contractul, altfel nu are nicio valoare.
Daca a facut la fel și cu ceilalți asa se explica ca a vândut de n ori un teren
Singurul act valabil de transfer a dreptului de proprietate asupra unui teren este contractul de vânzare-cumpărare încheiat în forma autentica, la notar.
Orice alt act, indiferent unde și cum este încheiat, nu are valoare de act de proprietate. Contractul la notar se poate face doar dacă terenul este intabulat în cartea funciara. Acesta este ordinea fireasca la vânzare și nu invers. Chiar dacă în trecut s-a putut și invers, în prezent regulile s-au schimbat și este mult mai dificil, iar riscul este un sarcina cumpărătorului. Cu atât mai mult cu cât deja știți concret ca au luat bani de la mai multe persoane pentru același teren.
Cred ca la acest aspect trebuie sa aveți grija, nu la alcool. Or fi beți, dar nu prosti :))
Nu ma pot intabula
dragu1979
in 2009 am cumparat un teren cu acte in regula la notar numai ca acesta nu mia facut intabularea. acumrs sa o fac si mia zis ca nu se poate ca este intabulat ... (vezi toată discuția)