Am înființat în anul 2015 un PFA (la normă) cu cod CAEN 4941 - Transporturi rutiere de mărfuri, fără coduri CAEN secundare.
Nu am apucat deloc să desfășor activitate pe acest PFA deoarece am plecat din țară, în prezent lucrând tot în străinătate.
Am uitat complet de acest PFA, iar printr-o conjunctură, am dat din nou de el și mi-am dat seama de situație.
Nu am depus nicio declarație unică la ANAF în toată această perioadă, și îmi dau seama că ar fi trebuit depuse chiar dacă nu am avut activitate niciun minut pe PFA.
În același timp, nu am primit nicio înștiințare sau impunere de la ANAF, mi s-a spus că nu figurez cu datorii, iar PFA-ul figurează ca fiind în funcțiune.
Aș dori să radiez acest PFA acum, și nu știu cum ar trebui să procedez în această speță, și ce soluții am de a ieși din această situație fără obligativitatea plății taxelor și impozitelor impuse la norma pe toți acești ani.
Se mai poate face acum ceva? Se pot depune declarațiile pe anii precedenți dar cu posibilitatea de a închide/suspenda retroactiv activitatea?