avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dacă la primul termen de judecată în apel, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dacă la primul termen de judecată în apel, judecătorii hotărăsc, ...

Dacă la primul termen de judecată în apel, judecătorii hotărăsc, în frauda legii, că nu aș datora taxa de timbru aferentă apelului, dorind să scape de dosar în 2minute.
Totuși la insistențele mele nu unesc excepția tardivității apelului cu fondul, ci amână pronunțarea peste 2săptămâni pe excepția tardivității.
În cazul în care consideră, tot în frauda legii, că apelul meu ar fi tardiv formukat.
Ce cale de atac mai am împotriva acestei hotărâri nedrepte?
Cel mai recent răspuns: nuexistă , utilizator 11:16, 2 Noiembrie 2023
Hotărârile date în apel, cele date, potrivit legii, fără drept de apel, precum şi alte hotărâri în cazurile expres prevăzute de lege sunt supuse recursului.
Problema este alta,ați depus apelul în termen sau e depus tardiv.?Chiar dacă ar fi prevazuta calea de atac a recursului nu aveți ce sa faceți dacs apelul.a fost depus peste termenul legal.
Problema este alta,ați depus apelul în termen sau e depus tardiv.?Chiar dacă ar fi prevazuta calea de atac a recursului nu aveți ce sa faceți dacs apelul.a fost depus peste termenul legal.
Apelul a fost depus în termenul legal prevăzut de dispozițiile O.U.G. 51/2008 privind ajutorul public judiciar coroborate cu dispozițiile C.pr.civ.
Am formulat cerere de aj. publ. jud. pentru plata onorariului avocatului pentru exercitarea căii de atac a apelului înăuntrul termenului de 30zile de la comunicarea sentinței, care s-a admis de către alt complet, iar din ziua în care încheierea s-a comunicat baroului pentru desemnarea avocatului din oficiu pentru formularea apelului, am calculat 30zile pentru depunerea apelului.
Problema este că am mai avut alte 3procese identice: obiect pretenții, reclamant Asociația de Proprietari reprezentată de același avocat, care întodeauna a invocat excepția tardivității înscrisurilor formulate de avocatul din oficiu, întâmpinare la fond și, apoi apel.
Excepția a fost întodeauna respinsă de 6instanțe, 3 fond și 3 de apel, considerând că termenul legal de depunere a întâmpinării, respectiv a apelului începe să curgă în ziua în care a fost desemnat avocatul din oficiu, dar la al IV-lea proces au dispus altfel, deși legea nu s-a schimbat între timp.
În temeiul principiului aplicării unitare a legii, apelul a fost depus în termen legal.
În aceste condiții întrebarea mea este următoarea:
Dacă mi s-ar respinge apelul prin
admiterea nelegală a excepției tardivității, care este calea de atac a hotărârii, dat fiind faptul că această instanță de apel a considerat, tot în mod nelegal, că nu aș datora taxa de timbru aferentă apelului?
Or nefiind achitată taxa judiciară de timbru aferentă apelului impusă de lege, nu se poate considera că instanța a fost legal învestită cu soluționarea apelului.
Drept urma hotărârea pronunțată în aceste condiții este lovită de nulitate absolută.
Dar nu știu cum să încadrez în drept cele mai sus enunțate.
De aceea vă rog să-mi indicați calea de atac prevăzută de lege în aceste coordonate.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel sau recurs la tribunal ? Birou detectivi Birou investigatii detectivi Birou detectivi Birou investigatii detectivi Speta : actiune constatare vanzare cumparare teren intravilan (in 1996, cu chitanta de mana), castigat pe fond la judecatorie. Paratii din dosar accepta tacit, ... (vezi toată discuția)
Termen de recurs indicat greșit de instanta de fond andr_georgi andr_georgi Am avut un proces prin care o autoritatea contractanta ne-a data in judecata avand la baza decizia Curtii de Conturi privind recuperarea prejudiciului precizat ... (vezi toată discuția)
Procedura recurs Ramona19051977 Ramona19051977 Buna seara. Doresc sa fac un apel la o comunicare de hotarare civila.Nu stiu cum sa procedez. (vezi toată discuția)