avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune in Muntenia dupa parinti, zona ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune in Muntenia dupa parinti, zona ...

Buna ziua,
Subiect: succesiune in Muntenia dupa parinti, zona cooperativizata,
- Casa de locuit 45 mp inscrisa in registrul agricol in anul 1957 pe numele tatalui meu
-Terenul pe care este construita casa este trecut in registrul agricol pe numele bunicului patern decedat in 1974 , aprox. 5000 metri patrati, cu doua constructii: casa bunicului si casa tatei . In casa bunicului locuiesc acum urmasii unui frate al tatalui, decedat si el)

_In CAP a fost inscris bunicul , desi am informatii ca tatal meu a lucrat la CAP ul respectiv pana in anul 1966. Unde se afla arhivele CAP, pot fi gasite la primarie? Poate si tatal meu a fost cooperator, stiu ca puteai fi membru si fara a preda pamant.
- Pentru reconstituirea dreptului de proprietate pe teren conform legii 18/1991 au depus cerere tatal meu si inca doi frati.
- Titlul de proprietate pentru teren nu a fost emis, cadastrarea sistematica se va face dar e in stadiu de inceput; de la primarie am
primit recomandarea sa deschid succesiunea dupa bunic, nu gasesc intelegere la ceilalti mostenitori , s-ar ajunge in instatanta, as prefera alta varianta.
Pana la moartea tatalui meu terenul aferent casei , curte si gradina asa cum l-a impartit bunicul , era ingradit, verii au stricat gardul dintre proprietati si considerand ca totul este al lor..
- Cum a putut fi inscrisa o casa in registrul agricol fara teren, am cerut un istoric al inscrierilor in registrul agricol la primarie, sper sa-l primesc.
.
Succesiunea se deschide in Ardeal ,la ultimul domiciliu al tatei, notarul a propus sa facem deocamdata succesiunea pe economiile depuse la banca pentru a avea un certificat de mostenitor.
_ Casa nefiind locuita de la decesul tatalui, rudele care locuiesc in casa bunicului pretind ca nu am dreptul sa intru in curtea lor, depoziteaza in casa grane , au stricat sobele degradand acoperisul si spera sa inscrie in cartea funciara posesiunea tabulara, este posibil sa faca asta fara pentru casa fara a avea titlu de proprietate pe teren ? Au trecut 7 ani de la moartea tatei.
Intrebare:
Se poate face succesiunea numai pe casa fara teren ?
In baza carei legi as putea cere in calitate de mostenitor constituirea titlului de proprietate pentru terenul de langa casa daca accept sa achit cheltuielile cu cadastrarea ?

Alte discuții în legătură

Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a cumpărat un teren extravilan și îl are înscris ... boranicolaealexandru 68@gmail.com boranicolaealexandru 68@gmail.com Tatăl meu a cumpărat un teren extravilan și îl are înscris doar la registrul agricol comunal, acum Tatăl fiind decedat, mama noastră supraviețuitoare ... (vezi toată discuția)
Avem drept de uzucapiune? ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tatalui meu ia construit bunicul o casa cam prin 1968 , deatunci parintii mei folosesc terenul de sub casa si inca vreo 15 arii in spatele surii, nu ... (vezi toată discuția)