avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartirea mostenirii cu sotul. Am construit casa, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartirea mostenirii cu sotul. Am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților ...

Am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților (pe baza unui acord notarial de la ei, ca putem, eu si soțul sa contruim casa pe terenul lor). Cum se poate face ca, in urma dezmembrarii terenului si acordarea lui mie de catre părinti ca drept de mostenire, sa nu se imparta cu sotul in caz de divort? Precizez faptul ca părinții vor sa imi dea aceasta parte de teren pe numele meu cat timp ei sunt inca in viata. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
Mariamea, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:53, 11 Decembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, terenul proprietatea parintilor dvs., lasat dvs. ca mostenire nu va intra niciodata in comunitatea legala de bunuri a sotilor, cu alte cuvinte nu va intra la parta, fiind bun propriu al dvs. dobandit prin mostenire. Se va partaja cu sotul doar casa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns. Nu am precizat: părinții sunt în viață. Ei vor sa dea in proprietatea mea partea de teren care mi se cuvine cat sunt inca in viata. In ce formă mi-o pot da, incat sa nu se imparta cu sotul in caz de divort?
Mai aveti frati?
Bunicii, parintii tatalui si mamei dvs. mai sunt in viata?

Daca raspunsul este nu... atunci va pot dona doar dvs. partea aceea de teren, dupa dezmembrare.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
Ionut.ion, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati spus prin mostenire initial. Pe timpul vietii, parintii va pot dona apartamentul specificand ca donatia va vizeaza exclusiv. Daca la decesul parintilor insa vor mai exista si alti mostenitori rezervatari, donatia ar putea fi in anumite situatii anulata. O alta varianta ar fi sa schimbati regimul matrimonial cu sotul in separatie de bunuri si atunci parintii va pot vinde linistiti doar dvs.
Mai am frati. Bunici nu mai am in viata

Alte discuții în legătură

Mostenire dobandita in timpul casatoriei? ramonacancu ramonacancu sunt casatorita si urmeaza ca sotul meu sa primeasca mostenire de la mama lui un teren pe care urmeaza sa ridicam o casa. as vrea sa stiu -este acest teren si ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma decesului unui parinte tudorica70 tudorica70 Dupa cum se stie in urma decesului unuia dintre parinti are loc partajul intre copii si sotul supravietuitor. Daca unul dintre copii primeste un imobil prin ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie ancus27 ancus27 Stimati domni, Am in proprietate o casa cu teren dobandite prin act de vanzare cumparare. Intentionez sa ma casatoresc si impreuna cu viitorul sot sa daramam ... (vezi toată discuția)