avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Doresc sa achizitionez bunuri pe asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Doresc sa achizitionez bunuri pe asociatie

Buna ziua!
Cum procedez in situatia in care doresc sa achizitionez bunuri pentru ONG, insa nu am activitate si nici incasari/donatii ?
Pot imprumuta asociatia in calitate de presedinte ?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:12, 15 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți introduce bani în asociatie (numerar cu chitanta sau prin transfer bancar in contul asociatiei) reprezentand cotizațiile membrilor și contributii bănești din partea membrilor și simpatizanților.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, se poate in acest scop acorda un imprumut... sa il aprobe Consilul Director si sa fie cu prevederi foarte clare contractul de imprumut, sa nu fie suspectat de alte caracter...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatii "cash" catre ong si acte contabile cris2d2 cris2d2 Va salut. Va rog sa-mi spuneti daca o persoana fizica sau juridica poate face donatii cash, fara depunere in cont, catre un ONG - asociatie de protectia ... (vezi toată discuția)
Donatie catre asociatie de la membrii crishanganu75 crishanganu75 Care este posibilitatea ca un membru (simplu sau fondator) al unei asociatii sa faca donatie in bani ASOCIATIEI pentru sustinerea activitatilor proiectelor? ... (vezi toată discuția)
Donatii anonime sau cvasi-anonime luc7v luc7v Am infiintat o asociatie culturala si incercam sa ne documentam despre primirea de donatii. Clar este ca exista donatii cu contract, dar probabil acesta ... (vezi toată discuția)