avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... renuntare contract leasing
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

renuntare contract leasing

Am un leasing auto pe cabinet medical, medicina de familie intr-o comuna. Veniturile cabinetului s-au diminuat considerabil in ultimul timp si nu mai pot sustine contractul.
Care e modalitatea cea mai avantajoasa de a renunta la contract ?
Cabinetul medical poate fi asimilat firmelor falimentare ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:48, 30 Ianuarie 2010
Cel mai bine ar fi daca ati gasi pe cineva interesat sa ia masina. Atunci va prelua contractul de leasing, ati mai castiga si ceva banuti ( de ex. avansul pe care l-ati platit si cateva rate, in functie de uzura masinii).
Noul utilizator va trebui sa intruneasca conditiile de eligibilitate pe care le-a intrunit cabinetul la achizitionarea masinii.
Totul se face cu acordul firmei de leasing. Va intocmi un dosar cu actele privind veniturile care va fi analizat si dupa aprobare se va semna un contract de cesiune intre dvs. ca vechi utilizator, finantator ( firma de leasing) si noul utilizator.

Alta varianta este discutarea cu firma de leasing a posibilitatii predarii masinii catre ei si rezilierea contractului. In acest caz va sfatuiesc sa studiati bine contractul de acum pt a vede daca acest lucru e posibil fara sa achitati toate costurile contractului. Sa nu ramaneti fara masina si sa fiti obligati sa achitati tot in continuare. Majoritatea contractelor au aceasta clauza: daca inceteaza din culpa utilizatorului, acesta va plati valoarea integrala a contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing prin notar david iasi david iasi Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca se poate prelua un leasing auto prin notariat. Prin banca sau prin firme nu pot, fiindca mai am alte rate, in schimb ... (vezi toată discuția)
Prevedere contract leasing Cabiniuc Lucian Cabiniuc Lucian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema. Acum un an si ceva am achizitionat prin contract leasing un autoturism nou, ... (vezi toată discuția)
Preluare leasing marius22 marius22 am convenit la preluarea leasingului unei alte persoane fizice fara schimbarea contractului de imprumut(leasing). cum ma pot asigura ca fostul proprietar al ... (vezi toată discuția)