avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Radu Opaina despre repartitoarele obligatorii de pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Radu Opaina despre repartitoarele obligatorii de pe calorifere

Bună ziua!
Uitați, aici, opinia, pe scurt, super-calificată a lui Radu Opaina, președinte al Federației Asociațiilor de Proprietari din România (FAPR), și fost director al RADET (Termoenergetica în prezent), susţine că repartitoarele pentru calorifere nu ar trebui să fie obligatorii, pentru că nu sunt eficiente. Principalele argumente pe care le aduce Radu Opaina împotriva repartitoarelor: nu sunt contoare, ci termometre; sunt făcute pentru reglarea confortului; repartitoarele de calorifer nu măsoară consumul; pentru promovarea lor s-ar face propagandă comercială mincinoasă; pot strica sistemele de încălzire din blocuri.
[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: CYBORG , utilizator 17:57, 14 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și care e întrebarea dvs. ? Forumul de față nu are vreo legătură nici cu repartitoarele respective, nici cu personajul care le critica.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2023
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreti sa intrebati ceva sau doar sa ne informati ? Pentru ca nu ne intereseaza opinia ( super- calificata ???) domnului Opaina. Despre repartitoare stie toata lumea sau asa ar trebui , ca nu sunt contoare , asa cum spune insasi denumirea . Apoi , pt reglarea confortului era suficient un robinet de 25 de lei , nu era necesar unul termostatat . Dl Opaina ar trebui sa-si vada de treaba lui si sa nu mai faca valuri aiurea pt ca nu va plati el amenzile celor ce nu-si monteaza dispozitivele bune sau nu . Daca vrea sa faca ceva si se crede in stare, sa conteste legea, pana atunci aceste legi trebuiesc respectate, indiferent ca ne plac sau nu .
Mai publicăm-extrem de rar- aici și câte o informație care interesează puternic pe cei de la bloc.
Nu numai întrebări. Bine, asta rareori. Iar de la Opaina care nu e fiștecine, avem de învățat carte, în materie de repartitoare, legi etc. A fost director RADET și are mare experiență în zona asta în discuție.



Legea e abuzivă, nedreaptă, idioată și dictatorială!!!!Câtă vreme sunt proprietari la bloc-și-s mulți, nene!- care înjură pe bună dreptate această lege dusă cu capul, și care proprietari spun că AU PLĂTIT MAI MULT, MAI MULȚI BANI, CÂND AVEAU REPARTITOARE, DECÂT CÂND NU AVEAU, concluzia e simplă:cineva vrea să bage pe gât oamenilor, proprietarilor, ceva, un aparat, care în loc să-facă pe proprietari să plătească mai puțin, mult mai puțin, din contră, vor plăti-vom plăti mai mult. Așa declară oamenii!!!De ce nu citiți comentariile de pe Youtube, de exemplu. Mulți înjură că au fost jecmăniți, obligați dictatorial să-și bage repartitoare care golesc buzunarele! Văd că dv. luați apărarea acestor aparate care te ușurează la buzunare, dacă ți le montezi!Repet: citiți comentariile proprietarillor care au plătit mai mult cu, decât fără repartitoare. (În plus, la bloc sunt și sunt pensionari cu pensii mici,-nu numai multimiliardari- pe care statul nu îi ajută, nu-i subvenționează cât de cât, ca să și monteze )Dv. vreți să plătim, cu toții mai mult, chiar și dv, sau se pare că dv. sunteți de la vreo firmă care vinde, montează repartitoare și atunci vă înțeleg…normal că luați apărarea repartitoarelor și a ăstei legi…????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu mi-aș monta repartitoare dar ceilalti proprietari nu vor CYBORG CYBORG Bună ziua! Locuiesc in Ploiesti, la bloc. Eu mi-aș monta repartitoare de costuri pe calorifere, dar am vorbit cu proprietari vecini pe scara mea care nu ... (vezi toată discuția)
Intr-un bloc se pot contoriza - caldura, calorifere- si lua in calcul doar o parte din apartamente? RobertC RobertC Buna ziua, Asa acum am spus in subiectul trecut, incercam sa dam jos presedintele, administratorul- nevasta-sa si \\"cenzorul\\" prietena cu ei care nu vor ... (vezi toată discuția)
Sistem de control al temperaturii intr-un bloc costica40 costica40 Locuiesc intr-un bloc conectat la radet si platim facturi la caldura greu de suportat. In blocul nostru nu avem gaze si singura metoda de reducere a ... (vezi toată discuția)