avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin in bloc / punct de lucru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin in bloc / punct de lucru

Buna ziua, am probleme de aproximativ 3 ani cu vecinul de sus, de la etajul 8. Acesta bocane si loveste de la ora 9 dimineata pana la aproape 10 seara in fiecare zi. Locuiesc intr un ansamblu rezidential in care acest individ isi are sediul social intr-un alt bloc din acest complex pentru 2 firme. Sotul meu a incercat sa discute cu acesta si cu administratorul si doar niste schimbari minore s-au produs. Tind sa creed cu tarie ca, garsoniera de deasupra noastra reprezinta punctul sau de lucru nedeclarat. Am reusit sa gasesc firmele acestuia si sa aflu informatiile conform carora sediile sociale sunt reprezentate de apartamentul din blocul in care domiciliaza iar in schimb un punct de lucru nu apare a fi existand pentru niciuna din firme. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce se poate face in acest sens pentru ca dupa atat de mult timp nu mai putem suporta galagia constanta. Chiar daca sediul social este legal instituit, nu pot sa imi dau seama cum pot sa demostrez activitatea pe care o desfasoara. Tin sa mentionez ca, comform informatiilor publice dansul activeaza in asa zisul domeniu de "publicitate" care se realizeaza cu dalta si ciocanul. Activitatea mi se pare a fi neconforma si frauduloasa. Va multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
cristina.e.c, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:48, 14 Noiembrie 2023
Buna ziua!Viata la bloc implica multe compromisuri.Exista acele ore de liniste care trebuiesc respectate dar si in afara acelor ore nu inseamna ca avem dreptul sa dam muzica la maxim.Incercati sa mai gasiti cateva persoane din bloc care sunt si ele deranjate de aceste zgomote si cu prima ocazie cand se depasesc niste limite normale sunati la Politie pe motiv de tulburarea linistii publice.Ar fi bine sa aveti si ceva martori pentru confirmare.Mare lucru nu poate face nici Politia,dar poate il mai tempereaza pe om din activitatile lui galagioase.Daca sunteti singura din bloc deranjata,atunci sunteti prea sensibila si problema este la dvs.Succes
Puteti sesiza primaria si politia in scris cu nr. de inregistrare/ data, invocand prevederile Legii nr. 61/ 1991 republicata, art.2 pct 25-27. Gasiti legea aici: [ link extern ]
Puteti sesiza si ANAF in baza OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Cereti institutiilor statului (ANAF, primarie, politie) sa va comunice in scris masurile luate. Daca nu primiti raspuns scris in termen de 30 de zile de la inregistrarea petitiei puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva institutiilor statului in baza Legii nr. 554/ 2004.
Imptriva vecinului turbulent puteti deschide actiune in instanta civila si sa cereti instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare pentru stabilire nivel de zgomot si vibratii la limita proprietatii.
Hai sa nu exageram.Omul daca nu vrea sa deschida usa nici Politia nu are ce sa-i faca. ANAF-ul si primaria nu au competenta.Sediu social si punct de lucru sunt doua lucruri total diferite.Pe timpul lui Ceausescu mergea,in ziua de azi ca sa intri in locuinta cuiva iti trebuie mandat de la judecator.Si inca ceva.Daca acuzi o persoana trebuie sa aduci tu probe nu persoana in cauza sa-si probeze nevinovatia.
@nicunicolae10
Daca cititi Legea nr. 61/ 1991 republicata veti observa ca primaria si politia au atributii.
ANAF are atributii legate de declararea/ im[pozitarea veniturilor, deci poate verifica si o sesizare privind o activitate nedeclarata.
Nu zici nimeni ca se poate intra peste om in propria casa, oricum si oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Galagie Amonika Amonika In fata blocului unde m-am mutat de curand este un magazin MegaImage. Incarcarea de marfa se face pe partea \"dinspre mine\". Astfel, incepand cu 7 dimineata, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. la parterul blocului in care locuiesc s-a deschis ... Felicia is Felicia is Buna ziua. La parterul blocului in care locuiesc s-a deschis un bar iar proprietarul e consilier la primaria din comuna. Am facut plangere la politie si ... (vezi toată discuția)
Problema spatii parter bloc macoveiv macoveiv La parterul blocului unde locuiesc,cind sa construit blocul erau diferite magazine cu textile,in prezent proprietarul a inchiriat spatiul unei terte persoane ... (vezi toată discuția)