avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, rog o lamurire referitor la emiterea unui ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, rog o lamurire referitor la emiterea unui certificat ...

Buna ziua, rog o lamurire referitor la emiterea unui certificat de cutuma.
Am fost informata de catre notarii mei din Brasov ca au nevoie de un Certificat de cutuma din Franta pentru succesiune mamei mele, cetatean Francez si Roman, decedata anul trecut in Paris de cancer, cu bunuri imobiliare numai in Romania.
Consulatul Roman din Franta nu stie cum poate ajuta.
Ati stii cumva, va rog frumos, cum se numeste acest act in Franceza si care organism ar fi cel care al poate emite in Franta pentru Romania? Trebuie sa fie un act international, spun notarii din Romania.

Multumesc anticipat pt raspunsul dvs.

Mme Stefana Daniels

Alte discuții în legătură

Oficializare casatorie cu un cetatean francez Larisa 90 Larisa 90 Buna ziua, Sunt cetatean roman, si doresc sa oficializez casatoria cu un cetatean francez la Paris. De 3 zile tot incerc sa apelez ambasada din Franta, insa ... (vezi toată discuția)
Succesiune franta ciocass1221 ciocass1221 Succesiune Franta. Buna seara. Cu ani in urma m-am casatori in Franta cu un cetatean francez care are un copil tot francez si cetateanul francez a decedat in ... (vezi toată discuția)
Divort prin notar in franta - procedura recunoscuta in romania ?? onico2003 onico2003 Buna tuturor, Locuiesc in Franta si as dori sa stiu daca procedura de divort semnata in Franta la notar este recunoscuta in Romania ? Specific ca e vorba de ... (vezi toată discuția)