avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Oficializare casatorie cu un cetatean francez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Oficializare casatorie cu un cetatean francez

Buna ziua,

Sunt cetatean roman, si doresc sa oficializez casatoria cu un cetatean francez la Paris. De 3 zile tot incerc sa apelez ambasada din Franta, insa apelurile sunt permanent ocupate, iar pe internet gasesc mai multe variante de procedura.
As vrea sa stiu exact, ce documente am nevoie si daca pot obtine toate acestea de la consulatul din Paris.
Detin certificat de nastere de tip nou romanesc plurilingual intocmit, in anul 2005. Daca obtin copie legalizata in limba franceza a certificatului meu de nastere, este suficient?
Certificatul de cutuma il pot obtine de la Paris?
Dar declaratia de celibat?
Si intrebarea cea mai importanta, cat dureaza toate aceste proceduri la Paris? Pentru ca eu voi calatori din Dubai, pentru a rezolva tot in regim de urgenta. De asemenea, tot incerc sa fac programare pentru serviciile consulare, dar nu primesc niciun raspuns din partea lor.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:48, 23 Martie 2017
Unde urmeaza sa va depuneti actele? La primaria franceza sau la ambasada romana?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean strain Ioanappreda Ioanappreda Buna ziua, Am si eu niste intrebari cu privire la casatoria cu un cetatean strain. Am citit despre ce documente sunt necesare, dar sunt nelamuriri.. In ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru iu2llia iu2llia buna ziua. vreau sa stiu ce acte am nevoie pentru casatoria in cipru cu un cetatean din bangladesh. va multumesc (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)