avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale discutii - fond locativ
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

discutii - fond locativ

Buna ! va rog sa-mi dati un raspuns ..pt linistea mea sufleteasca....- Sunt reprezentant legal al unei societati comerciale la care avem pe langa alte activitati, si - fondul locativ (locuinte date in chirie). Aceste locuinjte au fost preluate de la stat si date in administrarea societatii noastre, noi figurand ca si priprietari, conform actelor pe care le detinem la societate. Locuintele au fost date in chirie conform Lg 114/1990- legea locuintei iar la cererea chiriasilor unele din ele au fost si cumparate...Am uitat sa mentionez ca la societatea respectiva , actionarul majoritar este Consiliul local al orasului care a participat cu alte bunuri la constituirea societatii, locuintele fiind bunurile cu care am participat noi...Repartitiile privind inchirierea acestor locuinte erau date de catre ....consiliul local + primarie si cu acea repartitie viitorul chirias se prezenta la societate unde i se intocmea contractul de inchiriere(asta se intampla inainte de a fi eu reprezentantul legal al societatii respective)dar acele repartitii se dadeau pe......pile, relatii, rude ale consilierilor locali. Avand in vedere preved. Lg 114/1990, lg. locuntei, am luat leg cu primarul orasului comunicandu-i ca proprietarul locuintelor are dreptul sa incheie contracte de inchiriere cu solicitantii fara a avea acordul primariei si sa nu se mai procredeze ca pana acum pe......pile si cunostinte. Astfef, in urma unei cereri de inchiriere pt o locuinta, am intocmit un contract de inchiriere iar ulterior acea locuinta, dupa o perioada de 7 luni a fost vanduta chiriasului la solicitarea acestuia.Inainte, acea locuinta a fost inchiriata unei familii care ulterior a parasit locuinta/tara iar contractul de inchiriere era expirat de aproximativ 4 ani, locuinta fiind in stare de degradare. Eu, in calitate de reprezentant legal al societatii, am respectat intocmai prevederile lg. locuintei insa acum sunt amenintata de catre unii consilieri chiar si de primarului orasului ca am facut ilegalitati si ca repartitia trebuia data de catre primarie nu de catre societatea- proprietara locuintelor. Uitam sa spun ca acea locuinta era ....."urmarita" de catre un consilier local insa fara ca acesta sa depuna la societate o cerere privind inchirierea unei locuinte. Va rog sa-mi spuneti ce mi se poate intampla. Eu consider ca am respectat prevederile Legii locuintei si ca nu am facut nici o ilegalitate. "Durerea" lor este ca....nu am mai putut lua ""atentii""de la asa -zisul urmator chirias. Astept un raspuns.

Cel mai recent răspuns: violeta_vfv , utilizator 18:02, 30 Ianuarie 2010
Ce sa vi se intample? Pesemne , este doar o parere personala , vor face presiuni pentru a va schimba din functia pe care o detineti , asta pentru a instala o persoana mai "deschisa" la genul de combinatii prezentate mai sus de catre dvs!B-)
pot sa ma actioneze in judecata? pe ce temei legal?
1-Respectati regulamentul forumului si nu postati acelasi mesaj de mai multe ori
2-Din cele mentionate ,nu subzista elementele vreunei fapte prevazuta de legea penala,dar cum dreptul de petitionare este garantat de Legea Fundamentala,totul este posibil,dar trebuie sa si probeze eventualele acuze impotriva dvs
ok. Astazi este prima data cand scriu pe forum. De acum nu voi mai trimite mj. de mai mult ori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea mod de calcul al impozitului pe cladiri?!! nicusorilinca nicusorilinca buna seara ...cu permisiunea dvs, in cazul in care un bun imobil,aflat in proprietatatea unei persoane juridice, este inchiriat unei persoane fizice, se poate ... (vezi toată discuția)
Asociat, angajat și administrator locuiește într-un imobil al firmei esa.sibiu esa.sibiu Bună ziua! Dacă administratorul, care este asociat unic și angajat al societății și dorește să locuiască într-un imobil proprietate a societății, ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o hotarare a consiliului local? alinandre alinandre Buna ziua, Am un dosar depus la primaria sector 4 din anul 20001,in septembrie 2009 s-a dat o hotarare a cons.local prin care s-a aprobat lista de ... (vezi toată discuția)