avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Mă puteți sprijini prin a-mi oferi vă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Mă puteți sprijini prin a-mi oferi vă rog răspunsuri,la ...

Bună seara!
Mă puteți sprijini prin a-mi oferi vă rog răspunsuri,la următoarele situații:
Asupra institutiei noastre a fost dispusă o hotarare judecatorească definitivă, prin care un salariat a castigat ,, plata sumei reprezentând compensarea în bani a unui număr de 150 de zile de concediu de odihnă neefectuat aferent perioadei anilor 2004-2014,sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, precum şi la plata dobânzii penalizatoare aferente de la data scadenţei (data încetării raportului de muncă-01.02.2017) până la data plăţii effective,,
Pentru punerea in aplicare a acestei sentinte, pot proceda astfel:
1. Pentru perioada in care efectuez recalcularea,obțin suma x,apoi aplic cotele contributiilor de asigurari sociale din anii 2004-2014 (nu cotele actuale)?
2. Să aplic cota de impozit in vigoare la data platii sumelor stabilite prin hotarare judecatorească( in cazul de fata,nu știu ce procent este)
3. Inflatia se aplică lunar doar asupra venitului net impozabil sau la brut ?
4.Se oprește impozit și contibuțiile și pentru inflație?

5.La ce suma se aplica dobanda legala?
Aceasta se va aplica le venitul net impozabil(suma x,la care se adaugă indicile de inflație,din care scad contibuțiile și impozitul sau la salariul net (fara impozit)?
Îmi cer scuze, este prima hotărâre judecătorească și nu doresc să greșesc.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ella m , utilizator 08:23, 15 Noiembrie 2023
Se vor aplica contributiile si impozitul la data platii .. Inflatia se aplică asupra venitului brut
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!Viață binecuvântată să aveți!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la plata inflatiei adimiu adimiu rog sa imi comunicati, daca persoana fizica care a castigat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva acordarea de drepturi salariale si carora, conform ... (vezi toată discuția)
Ce calcule contabile va trebui sa facem ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Vineri, institutia noastră a primit de la un salariat o cerere prin care a solicitat ca o hotărâre judecătorească să fie executată ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala la drepturi salariale din hotarari judecatoresti covmela covmela Printr-o hotarare judecatoreasca s-au castigat drepturi salariale, actualizate cu indici de inflatie si dobanda legala calculata de la data intoducerii ... (vezi toată discuția)