avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am montat repartitoare de căldură pe calorifere, cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am montat repartitoare de căldură pe calorifere, cu termostat, ...

Am montat repartitoare de căldură pe calorifere, cu termostat, în fiecare camere, cu citire de la distanță, model Techem FHKV Radio4.
Pe monitor îmi arată seria repartitorului și un număr care crește după un anumit timp și reglaje a termostatului. Ce reprezintă numărul pe care îl citesc pe monitor și cum se calculează costul facturii?
Am încălzire termică.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:44, 16 Noiembrie 2023
Repartitorul afiseaza 3 numere. Unul este consumul de anul trecut, seria dispozitivului si consumul de unitati. Calculul il veti primi la fiecare sfarsit de luna , defalcat pe fiecare calorifer. Dvs nu puteti face un calcul individual , fiindca acesta depinde de mai multi factori de corectie si e destul de complicat .
Dați-mi un exemplu de calcul fiindcă stăpânesc matematica, am studii superioare.
Vă mulțumesc!
Daca cautati pe internet modelul gasiti fisa tehnica de mai jos.
[ link extern ]

Apasati pe el cel mult o singura data pe luna dupa ce va vine fisa si puteti verifica daca nr aratat pe ecran este mai mare sau cel putin egal cu cel de pe fisa de la firma care face calculul sau si mai bine la sfarsitul sezonului de caldura
Aparatul merge cu baterii si prin apasare si aprindere afisaj nu faceti decat sa terminati bateria care ar trebui sa tina 10 ani la o utilizare normala.
Daca tot il butonati veti face doar sa sa termine bateria si implicit veti plati un nou repartitor mai repede decat ar fi perioada normala.

Costul total al incalzirii pe bloc sau scara dupa caz se imparte la total unitati (individuale + comune) si se afla costul uneia.
Apoi fiecare are un nr de unitati care esteinfluentati si ajustat in calcul in functie de marimea caloriferului si pozitia camerei spre puncte cardinale, de nr de pereti exteriori ai camerei si de etaj.
In final fiecare are un nr individual de unitati si o parte comuna de unitati de incalzire la comun.
La acestea se adauga costul citirilor si ati obtinut costul total al apartamentului dv.

Pe scurt conform ordinului 343/2010 calculul se face doar de o firma autorizata ANRE.
Daca nu porniti deloc un robinet termostatic al unui calorifer vor fi 0 unitati si veti avea zero la acel calorifer.
Daca nu le porniti in toata casa veti avea doar partea comuna si costul citirilor.

Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare robineti cu cap termostatic mariussoare_84 mariussoare_84 Buna dimineata, Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si ... (vezi toată discuția)
Completare date privind ,,modificarea citirilor la repartitoarele de caldura" sesa10 sesa10 Va rog, din nou sa ma ajutati cu prvire la problema sesizata mai demult referitoare la modificarea citirilor la repartitoarele de caldura, pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Cum se citesc repartitoarele radio? BEN46 BEN46 Am avut surpriza sa constat ca incalzirea pe luna octombrie este 2,5 ori mai mare decat urmatorul apartament si nu inteleg de ce fiindca am ... (vezi toată discuția)