avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda circulatie rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda circulatie rutiera

Am facut o plangere asupra unui proces verbal in care am fost sanctionat pentru doua contraventii : 1. schimbarea directiei de mers prin viraj spre stanga, daca prin aceasta se incalca marcajul longitudinal continuu care separa sensurile de circulatie;
2. circulatia pe un sector de drum pe care accesul este interzis;
Pentru fiecare dintre cele doua contraventii am un dosar diferit, doua procese, un singur proces verbal.
Eram in statia peco OMV din Roman, singura iesire din peco este spre E85, iesirea in acel moment era blocata, am iesit pe unde era interzis,spre centru, am incalcat si linia continua, am fost sanctionat chiar daca nu am fost singurul care a procedat asa.
Intrebarea mea este daca Politia Rutiera are dreptul de a ma sanctiona chiar daca semnul interzis era in statia peco care nu apartine drumului public?
Urmeaza al doilea termen cu martorii, astept cateva pareri.
Cel mai recent răspuns: kymon , utilizator 18:21, 3 Februarie 2010
Cu parere de rau,faptul ca era drumul blocat sau faptul ca ati facut cea facut si alt/alti conducatori auto ,nu va scuteste de a raspunde contraventional pentru o culpa existenta,recunoscuta chiar de dv.
Contraventiile pentru care vi s-au intocmit procesele verbale au fost facute pe drumul public.
Daca ati invocat motivele expuse mai sus in contestatie,nu prea aveti sanse de reusita,decat doar daca gasiti un judecator excesiv de clement.
Martorii dvs.trebuie sa dovedeasca ca au existat niste motive deosebite care v-au determinat sa gresiti sau ca nu ati gresit.
Verificati inca o data cele inserate in procesele verbale si vedeti daca agentul constatator a facut mentiuni corecte sau daca nu a completat toata rubricatia din formularul de proces verbal,situatii care daca ar exista ,ar determina din partea dvs.sa solicitati ca instanta sa constate nulitatea celor doua procese verbale astfel ,cum este aceasta stipulata in prevederile art.15-16 din OG nr.2/2001
Maine am termenul al 2-lea cu maroti in cazul contraventiei HG 1391/2006 art 111.
Art. 111. − Se interzice circulaţia participanţilor la trafic pe sectoarele de drum public la începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul.
Indicatorul accesul interzis din statia peco OMV nu este prevazut cu un indicator ca ar apartine politiei romane ca in alte unitati particulare(ex kaufland).
Portiunea de drum la care face referire agentul constatator este o portiune de drum intens circulata, nici de cum un sector de drum la inceputul caruia sunt instalate indicatoare ce interzic accesul.
Mai mentionez ca in momentul in care am fost intrebat daca semnez procesul verbal, si i-am raspuns "nu", agentul constatator a plecat la masina lui fara a ma intreba motivul pentru care nu semnez.In procesul verbal care mi-a venit prin posta e trecut la alte mentiuni Nu doreste sa semneze procesul-verbal.
(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal. OG 2/2001 art 16.
1. Am fost fortat de imprejurari datorita faptului ca iesirea de drept era blocata, sa ies pe interzis.
2. Aceasta contraventie nu isi are sensul, avand in vedere sensul art 111 si locul unde am fost eu amendat.
Astept cateva opinii.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
kymon, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv incadrare lege gresita fases fases Am primit amenda pe un drum cu acces interzis unde nu aveam obligatoriu la dreapta de pe drumul de unde ieseam. Incadrarea a fost pusa ca incalcarea art. 111 ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie georgedr72 georgedr72 In data de 18.07.1014 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rurale Vladuceni- VL pentru depasirea in zona indicatorului depasirea interzisa si incalcand ... (vezi toată discuția)
Agentul de poliție a completat un pv de contravenție cu alt motiv la sancționare decât cel comunicat șoferului. există probă video, se poate folosi în instanță? mariustz mariustz Bun gasit, Astazi un prieten a fost oprit de un echipaj pentru ca a trecut peste linia continua intrand intr-un peco, de mentionat ca acel peco este situat ... (vezi toată discuția)