avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna, Suntem un cuplu casatorit in România si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna, Suntem un cuplu casatorit in România si stabiliti in Portugalia, ...

Buna,
Suntem un cuplu casatorit in România si stabiliti in Portugalia, dubla cetetenie si doi copii nascuti in Portugalia tot cu dubla cetatenie. Avem bunuri fizice aquizitionate in ambele tari. Dorim sa divortam amical, intrebarea este in ce tara trebuie sa divortam ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:33, 22 Noiembrie 2023
Unde va este mai favorabila legislatia, Regulamantul permitand alegerea intre tara de cetatenie si domiciliu pentru starea dvs civila si pentru bunuri.

In privinta copiilor insa este aplicabila legea domiciliului, deci Portugalia.

Insa cu acordul partilor puteti divorta in tara noastra, cu aplicarea legii din Portugalia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile mamei cetatean roman asupra copilului nascut cu tata cetatean german delia_ipati delia_ipati Buna ziua, Va rog daca este posibil sa ma ajutati in urmatoarea problema:surioara mea este casatorita la Berlin de 3 ani cu un cetatean german si acum este ... (vezi toată discuția)
Divrot grecia marianabotez marianabotez Buna seara tuturor! Sunt casatorita 5 ani cu un cetatean grec, casatoria a avut loc in Grecia, din pacate [b]nu am declarat casatoria in ... (vezi toată discuția)
Divort liliana szilagy liliana szilagy sunt intr-o mare dilema. am un client cu dubla cetatenie romana si germana. pana in luna februarie 2008, a locuit in germania. din luna aprilie 2008 a revenit ... (vezi toată discuția)