avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce demersuri legale pot fi luate pentru a proteja ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce demersuri legale pot fi luate pentru a proteja interesele ...

Ce demersuri legale pot fi luate pentru a proteja interesele tatălui meu în situația în care o femeie cu care stă nu legal , încearcă să-l convingă să-i doneze casa și averea? El nu dorește să se căsătorească din cauza temerilor legate de intențiile ei, iar noi, copiii, suntem preocupați de protejarea moștenirii. Cum ar trebui să procedăm pentru a evita posibilele consecințe neplăcute?"
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate concubinajul este legal, iar omul cat este viu poate face ce vrea cu averea lui. Poate cu vorba buna il luati mai aproape sa il ingrijiti dumneavoastra si sa nu mai aiba nevoie de serviciile acelei femei. In felul acesta poate ca nu va mai incerca sa dea foc la casa. Succes!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a schimbat legea si termenul din noua lege...nu se mai numeste "punere sub intedictie" ci "punere sub ocrotire"....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


raluk0207 a scris:

Atunci, contactați un avocat, puneti-l pe tatăl dvs sub interdicție .........

Dac tatal nu are intentia certa sa doneze casa concubinei, daca incepeti un asemenea demers, puteti fi sigur ca imediat va face acest lucru ca raspuns la actiunea voastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci...nasol!
Nu se poate și cu buzele unse și cu șunca-n pod.
Au fost prezentate opțiunile și s-a răspuns la întrebare.
Mai departe, îl privește pe user.


GeorgeTo a scris:

... iar noi, copiii, suntem preocupați de protejarea moștenirii...

Atâta timp cât tatăl este în viață, dvs. nu aveți ce să moșteniți, fiindcă nu există moștenirea, ci doar proprietatea tatălui dvs., care, teoretic, poate să facă ce vrea cu ea, fără a avea nevoie de acordul copiilor.
Dreptul la moștenire se va naște după decesul tatălui.

Alte discuții în legătură

Poate unul din soti sa vanda o proprietate fara acordul celuilalt? alexbl alexbl Parintii mei detin si locuiesc intr-o casa la tara, amandoi fiind proprietari. In urma cu 3 ani tata a dobandit prin mostenire un apartament in oras ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au copii din averea unui parinte otonel otonel Am si eu o problema care ma framanta foarte tare:maica-mea care este singura mostenitoare a casei si pamantului lui bunica-mea a luat-o pe patima alcoolului si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! va rog din suflet sa ma ajutați, tatăl meu are ... Albioara4 Albioara4 Bună ziua! Va rog din suflet sa ma ajutați, tatăl meu are o locuință de la părinții lui lăsată pe numele lui, o pensie decenta sub decenta chiar, a ... (vezi toată discuția)