avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă angajatul lucrează pe excavator și se sparge ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă angajatul lucrează pe excavator și se sparge parbrizul ...

Dacă angajatul lucrează pe axcavator și se sparge parbrizul excavatorului nou, angajatorul poate să rețină salariul ca să plătească angajatul parbrizul spart? Nu at trebui să aibă asigurare ? Nu a fost comunicat că se trage din salar, numai s-a reținut avansul.
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2023
szenikop, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:29, 27 Noiembrie 2023
"Cănd a ridicat brațul excavatorului acesta a atins și a spart parbrizul"
Nu știe să manevreze utilajul?
A fost neatent?
Legal putea fi dat afară pentru că nu corespunde profesional și actionat in instanță pentru recuperarea prejudiciului.
Să zică mersi ca a scăpat cu ce oricum trebuia să plătească și să fie mai atent.
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice eveniment/ incident tehnic inregistrat la angajator trebuie cercetat de catre o comisie desemnata de angajator. Comisia trebuie sa stabileasca cauzele (pot fi de natura tehnica, de natura umana, lipsa de instruire corespunzatoare, calificare precara, etc.) si responsabilitatile in producerea evenimentului.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza acest lucru:
-art. 5 În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următorul înţeles:
f) eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situaţia de persoană dată dispărută sau accidentul de traseu ori de circulaţie, în condiţiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum şi cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune;
-art. 26 Orice eveniment, aşa cum este definit la art.5 lit. f), va fi comunicat de îndată angajatorului, de către conducătorul locului de muncă sau de orice altă persoană care are cunoştinţă despre producerea acestuia.
-art. 29
(2) Rezultatul cercetării evenimentului se va consemna într-un proces-verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract corina ajudelui corina ajudelui Sotul meu lucreaza ca montator termopane. Si ieri fiind zi de salar i.a retras patronul foarte mult pt un geam termopan care s.a spart in timpulmontarii. Este ... (vezi toată discuția)
Va salut! sotia mea lucreaza la un shop&go in sector 1 bucuresti ... Fidel Fidel Va salut! Sotia mea lucreaza la un Shop&Go in Sector 1 Bucuresti si zilele trecute patronul ei i-a retinut suma de 200 Roni deoarece spune patronul,facuse ... (vezi toată discuția)
Am și eu o problema am primit de când cu pandemia un calculator ... Bogdan00099 Bogdan00099 Am și eu o problema am primit de când cu pandemia un calculator pentru a lucra de acasă, din păcate am spart acest calculator. Mai am de primit circa 20 ... (vezi toată discuția)