avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! In noua lege a pensiilor este cuprins ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! In noua lege a pensiilor este cuprins ajutorul soțului ...

Buna ziua! In noua lege a pensiilor este cuprins ajutorul soțului supraviețuitor de 25% din pensia soțului decedat? Era prevăzut în proiectul de lege supus dezbaterilor, dar nu am citit că s ar mai acorda. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:48, 1 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca nu a fost adoptata o astfel de prevedere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici in proiectul de lege elaborat de Ministerul Muncii nu a existat aceasta prevedere , eu cel putin nu am gasit-o . Ea exista in Legea 127/2019 , aplicarea ei fiind prorogata pana la 01.01.2024 . Dar , de la aceasta data , intreaga Lege 127/2019 este abrogata de noua Lege .
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns. Așa văzusem și eu, că nu a fost aprobat, dar trăgeam speranța....

Florina Baciu a scris:

Buna ziua! In noua lege a pensiilor este cuprins ajutorul soțului supraviețuitor de 25% din pensia soțului decedat? Era prevăzut în proiectul de lege supus dezbaterilor, dar nu am citit că s ar mai acorda. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Este inca in vigoare Legea nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru soţul supravieţuitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru sotul supravietuitor - noua lege a pensiilor CoraMaria CoraMaria Sotul meu a decedat in 2015 si avea o pensie de 2220lei. Eu am o pensie de 1750lei. Pot beneficia de ajutorul pentru sotul supravietuitor? Acest ajutor se da ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș, ajutor lunar sau indemnizație socială pentru soția supraviețuitoare fără venituri ? getvoi getvoi Bună ziua. În baza noii legi 127/2019 , în cazul decesului soțului, soția supraviețuitoare cu vârsta de 60 ani și șase luni, și cu 28 ani și 10 luni ... (vezi toată discuția)