avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Sotul meu a decedat in 2021.Avem o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Sotul meu a decedat in 2021.Avem o fiica,unicul copil.Am ...

Buna ziua!Sotul meu a decedat in 2021.Avem o fiica,unicul copil.Am facut succesiunea dupa sot,noi avand o locuinta proprietate personala construita impreuna in timpul casatoriei prIn forte proprii. In august 2023 a decedat socrul meu,tatal sotului.Mentionez ca soacra traieste,sotul meu mai are o soraAcum doreste sa dezbatem succesiunea pe pamantul socrului(mostenire de la parintii lui)Tot insista sa ii dam certificatul de mostenitor al fiicei pe casa proprietate,spunand ca ii trebuie la succesiunea dupa socru.Este corect?Ce treaba are succesiunea casei noastre cu succesiunea socrului?Cum am spus casa e cumparata de mine si sot in timpul casatoriei,construita de noi fara ajutorul nimanui.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Aida2016 , utilizator 13:13, 30 Noiembrie 2023
Nu e niciun pericol dacă ii dați o copie, dar nu ii folosește. Fiica dvs vine la succesiune direct, prin reprezentarea soțului dvs.
Moștenitorii socrului sunt soacra, cumnata și fiica dvs.
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața! pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe ... Erika087 Erika087 Bună dimineața! Pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe 19 mai 2023 soacra mea a decedat, pe 12 februarie 2024 a decedat soțul meu, iar pe 28 februarie ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Eroare, sau nu, a notarului public elisabeta propszt elisabeta propszt Acum un an mi-a murit soacra, lasand un testament in favoarea mea si a sotului. actele de intabulare au fost facute pe soacra 1/1 parte. Socrul a murit in ... (vezi toată discuția)