avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara!Sunt încadrată într un grad accentuat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara!Sunt încadrată într un grad accentuat de handicap.As ...

Bună seara!Sunt încadrată într un grad accentuat de handicap.As vrea sa știu dacă a întrat în vigoare și se poate aplica legea prin care se acorda o indemnizație pentru plata chiriei și utilităților,pentru persoanele cu handicap care vor sa locuiască singure.Daca da,ce trebuie sa fac pentru a beneficia de acest drept?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 1 Decembrie 2023
Legea nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
art. 20^1
(1) Persoanele cu handicap pot beneficia de locuință în cadrul rețelei de locuire incluzivă, în baza evaluării nevoilor individuale de viață.
(2) Modalitatea de acordare, de organizare și funcționare, de finanțare și monitorizare a locuințelor din rețeaua de locuire incluzivă se stabilește prin ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

art. 20^2
(1) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu pot primi un beneficiu pentru locuire, în condițiile legii.
(2) Beneficiul de locuire prevăzut la alin. (1) se suportă din bugetul de stat sau din fonduri externe nerambursabile, prin bugetul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, prin transferuri către bugetele direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului județene, respectiv ale sectoarelor municipiului București, la solicitarea fundamentată a acestora.
(3) Modalitatea de finanțare și de plată a beneficiului de locuire prevăzut la alin. (1), precum și condițiile de eligibilitate a beneficiarilor se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Insa Hotărârea Guvernului privind metodologia de acordare și de plată din fonduri externe nerambursabile și de la
bugetul de stat a beneficiului pentru locuire și a beneficiului de tranziție pentru persoanele adulte cu dizabilități nu cred ca a fost adoptata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a aprobat ajutorul pentru persoanele cu handicap accentuat cu ... Yuli85 Yuli85 Sa aprobat ajutorul pentru persoanele cu handicap accentuat cu bani pentru platirea unei locuinte private,nu cele din fondul de stat ,can miau zis ca nau ... (vezi toată discuția)
Grad handicap accentuat-beneficii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. As dori sa stiu ce beneficii suplimentare trebuie ca un angajator sa-i asigure unui angajat incadrat in gradul de handicap accentuat. Exista ceva ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare pentru persoanele cu handicap de vedere victoriavic victoriavic O persoana cu handicap de vedere este scutita de plata taxei noi numita timbru verde atunci cand inmatriculeaza pentru prima data o masina in Romania? Pe ei ii ... (vezi toată discuția)