avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Statut Incalcat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Statut Incalcat

Buna ziua,


Sunt membru asociat cotizant intr-o asociatie si in cursul unei adunari generale s-a propus schimbarea unui articol din statut, propunerea a fost respinsa prin vot de marea majoritate a membrilor prezenti. Insa in dosarul depus ulterior la judecatorie pentru inregistrarea deciziilor luate in AG, propunerea in cauza a fost trecuta ca find acceptata de membri in unanimitate.


Ce contraventie/infractiune a fost .. savarsita in aceasta situatie si ce masuri pot lua membrii asociati pentru a reclama acest abuz ?


Multumes anticipat,
Andrei
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2023
and.king, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:32, 15 Decembrie 2023
Mai întâi trebuie sa fie in actele asociației procesul verbal al adunnarii generale în care s-a supusa dezbaterii și votata acea modificare a statutului, proces verbal semnat de către toti membrii prezenți. Aceasta trebuie sa fie dovada fără de care nu puteți începe niciun demers.
legea nu cere sa semneze PV toti cei prezenti, tehnic oricum nu se poate daca sunt foarte multi sau daca sedinta este online., trebuie sa semneze pt conformitate peraoana sau personele [revazute de statut sau stabilite de Adunarea Generala. Dar da, cat timp e doar zvon sau vedeti niste ciorne dar nu s-a depus la Judecatorie un PV sedinta falisficat intelectual, nu aveti ce face. Cand se depune puteti face denunt penal sau plangere penala ca va afecteaza si pe Dvs. pe langa incercare de interventie in dosarul de incuviintare modificari acte constitutive

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceeasi conducere pentru ong luc7v luc7v Un ONG a fost infiintat acum 2 ani si s-a specificat in statut ca se alege conducerea cu un mandat de 2 ani. Daca acum se alege aceeasi conducere, mai este ... (vezi toată discuția)
imputernicire pentru urmarea procedurilor de inregistrare a modificarilor la statut ong LuxLucis LuxLucis Buna ziua! Am urmatoarea speta. Am fost imputernicita sa realizez toate demersurile pentru modificarea statutului unei Asociatii si am urmatoarele nelamuriri. ... (vezi toată discuția)
Schimbarea președintelui într-un ong Mercas Mircea Mercas Mircea Pentru a modifica structura de conducere a unui ONG format din 3 membri, se poate vota cu 2 voturi pentru și 1 vot împotrivă la schimbarea președintelui? (vezi toată discuția)