avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O persoană fizică poate primi sponsorizare?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O persoană fizică poate primi sponsorizare?

Bună ziua. O persoană fizică poate primi sponsorizare pentru publicarea unei cărți de la o firmă? Chiar dacă persoana este pensionată medicat, grad I cu insoțitor?
Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 3 Decembrie 2023
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
a) orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfășoară în România sau urmează sa desfășoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific - cercetare fundamentală și aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecției drepturilor omului, medico-sanitar, de asistența și servicii sociale, de protecția mediului, social și comunitar, de reprezentare a asociațiilor profesionale, precum și de întreținere, restaurare, conservare și punere în valoare a monumentelor istorice;
b) instituțiile și autoritățile publice, inclusiv organele de specialitate ale administrației publice, pentru activitățile prevăzute la lit. a);
c) de asemenea, pot fi sponsorizate, în condițiile prezentei legi, emisiuni ori programe ale organismelor de televiziune sau radiodifuziune, precum și cărți ori publicații din domeniile definite la lit. a);
d) orice persoană fizica cu domiciliul în România a carei activitate în unul dintre domeniile prevăzute la lit. a) este recunoscută de către o persoană juridică fără scop lucrativ sau de către o instituție publică ce activează în domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sponsoriza o persoana fizica? Cornelus11 Cornelus11 Vreau sa sustin un spectacol si am nevoie de sponsorizari, dar nu stiu daca o persoana fizice poate fi sponsorizata. (vezi toată discuția)
Cabinet individual de psihologie (pfi) poate primi sponsorizari si donatii? Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Un cabinet individual de psihologie (PFI) poate primi sponsorizari si donatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Srl - beneficiar sponsorizare ginnyy ginnyy poate fi beneficiar al sponsorizarii un SRL care publica o carte , considerand astfel aplicabile dispozitiile art. 4 (1) lit d) din legea ... (vezi toată discuția)