avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit interdicția ...

Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit interdicția de un an de a conduce pe teritoriul Românie și am permisul al am de Belgia pot să conduc în România
Cel mai recent răspuns: Iliebon , utilizator 20:02, 13 Decembrie 2024
Va mulțumesc frumos mai vin co întrebare vă rog frumos trebuie să scot vreo hârtie de la poliție sau ies singur din monitoriu oficial după după ce a trecut un an de la definitivă vă mulțumesc frumos pentru răspuns
Articolul 203
(2) În cazul titularului unui permis de conducere eliberat de o autoritate străină, interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României pe o perioadă de un an se dispune de către șeful serviciului poliției rutiere pe a cărei rază de competență a fost constatată fapta, în baza unei hotărâri judecătorești rămase definitivă.
(3) Dispoziția privind interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României se emite de către șeful serviciului poliției rutiere prevăzut la alin. (2) la data la care a luat cunoștință de hotărârea judecătorească rămasă definitivă. Din perioada prevăzută la alin. (2), în executarea acesteia, se deduce perioada cuprinsă între momentul rămânerii definitive a hotărârii judecătorești și momentul emiterii dispoziției privind interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României calculată pe zile pline.
(4) Perioada de un an prevăzută la alin. (2) se calculează pe zile pline. Ziua în care începe executarea interdicției și ziua în care încetează se socotesc în durata executării.
(5) Dispoziția privind interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României se comunică titularului permisului de conducere la adresa de domiciliu, reședință sau rezidență din România.
(6) Permisul de conducere reținut, însoțit de dispoziția privind interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, se transmite de către serviciul poliției rutiere care a dispus interdicția la autoritatea străină care l-a eliberat, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la emiterea dispoziției.
(7) În situația în care titularul permisului de conducere nu are adresă de domiciliu, reședință sau rezidență în România, la documentele prevăzute la alin. (6) se atașează o solicitare ca titularul permisului de conducere să fie înștiințat cu privire la măsura dispusă împotriva sa.
[ link extern ]

Ar fi trebuit sa aveti documentul respectiv, care va precizeaza exact cind a inceput interdictia, deducindu-se logic cind se va termina. Daca a trecut un an, puteti conduce in Romania, fara alte formalitati.
Daca nu ati primit documentul, interesati-va la politia rutiera pe a cărei rază de competență a fost constatată fapta.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
latka, utilizator
incepând cu data de 23.11.2022.
Implementarea pedepsei con plementare de interzicere a dreptului de a conduce autovehicule pe durata termenului de supraveghere de 2 ani,conform art. 66, alin.1, lit.i din C.p. incepând cu data de 22.11.2022.
Mãsura anulärii,respectiv Eu sunt în România este posibile dacă eu de a conduce autovehicule pe perioada de un an am fost acuma la poliței rutieră și mi-au spus ca mai am un an casă pot să conduc pot nu intaleg Dece mi-a venit acea hârtie dreptul de a conduce un an a trecut anu și m-am dus la poliție rutieră și mi-au zis să mai stau un an nu intaleg. Eu acuma sunt pe samnatura sub supraveghere vin din 3 în 3 luni la samnatura dece nu mi-au dat voi sa pot conduce
Fapta dvs. a avut loc inainte de aceasta modificare legislativa de un an ,prevazuta la art. 114^1, procesul dvs. s-a desfasurat pe legea veche. Inseamna ca aveti de asteptat 2 ani de la decizia definitiva a instantei ca sa aveti drept de conducere in Romania.
Puteți a-mi da un număr de telefon să vă sun pe watapp sau unde vreți să

Alte discuții în legătură

Buna ziua, permisul romanesc mi a fost anulat in tara in urma ... User0798 User0798 Buna ziua, permisul romanesc mi a fost anulat in tara in urma consumului de alcool pe 05.mai anul acesta trece un an de la ramanerea definitiva a deciziei. Eu ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am primit amenda penala pentru conducere sub influenta ... immer immer Buna seara. Am primit amenda penala pentru conducere sub influenta alcoolului,deci persmisul se va anula ,si voi avea dreptul dupa 6 luni de la plata amenzii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! va rog sa-mi spuneți cine are interdicție să conducă ... Ipotești Ipotești Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneți cine are interdicție să conducă un autovehicul in Ro .cu un permis eliberat de o autoritate străină ? Va mulțumesc ! (vezi toată discuția)