avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua.Vecinul de la apartamentul alăturat a scos ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua.Vecinul de la apartamentul alăturat a scos tubul ...

Bună ziua.Vecinul de la apartamentul alăturat a scos tubul de evacuare al centralei termice în condensare ( prin latura mica a balconului sau) poziționat ( tubul) paralel cu fațada blocului la o distanta de circa 80 cm fata de geamul dormitorului meu( măsurat de la capătul tubului pana la marginea ferestrei) , și tot fumul imi bate în geam, neputând sa deschid geamul sa aerisesc. Instalarea a fost facuta cu o firma autorizata dar pt mine e irelevant atâta timp cât acest lucru îmi creaza disconfort. Va rog foarte mult sa-mi spuneți dacă instalarea a respectat normativele și ce prevăd acestea , care e baza legala, și ce pot face legal sa-l detrmin sa rezolve situația.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lampamică , utilizator 00:18, 19 Decembrie 2023
Fiecare apartament cu cosul lui vertical?
Un cos vertical pentru mai multe apartamente?
A văzut cineva la blocuri coșuri verticale pana deasupra blocurilor, pentru centralele de apartament în realitate,nu pe hartie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
Da, am vazut. Eu v-am mai zis ca nu le stiti pe toate - dar nu aceasta este problema...
Cititi si materialul anexat de @ CST1976 si o sa vdeti ca ce am scris eu mai sus, este ceva real, nu povesti. Mai mult, am vazut destule cosuri verticale si atentie, de fapt sunt doua tuburi concentrice, exact ca la chitul de evacuare individual (pe tubul interior ies gazele arse, iar pe tubul exterior circula, spre CT, aerul necesar arderii.
Practic nu sunt mofturi, sunt realitati, dar nesimtitii de la unele firme, parca fac in ciuda normelor legale si pentru 10-20 lei, orienteaza chitul de evacuare, asa cum ii vine mai usor sau la moftul proprietarului.
Din punctul meu de vedere am inchis discutia, si cele scrise mai sus, ca sfaturi pentru initiatoarea topicului, raman valabile !
Am citit și am văzut : "vor fi interzise" și
" nu vor mai fi avizate".De când ?
Ordinul este din 2001 și in 2023 la mine în bloc s-au instalat centrale de apartament cu kit de evacuare clasic,orizontal,nu coșuri verticale până deasupra blocului.
Să revenim cu picioarele pe pământ la realitatea din 2023.Nu povesti din 2001.
Dacă ați văzut coșuri verticale până deasupra blocului puteți să faceți o poză să vedem și noi?
Poate ați văzut coșuri pentru sobe pe lemne și ați fost indus in eroare.Asta da.
Chiar nu vă uitați pe fereastră să vedeti realitatea din jur?
Povești și teorii frumoase găsim peste tot pe internet.
Vă pun și eu distanțele recomandate fața de fereastră pentru kit evacuare ce a întrebat de fapt utilizatorul:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
Mă confrunt cu fix aceeași problemă. Am fost peste tot: Asociație proprietari, Protecția Mediului, Poliție, Disciplina în construcții, Protecția consumatorului etc Toți, dar absolut TOȚI au ridicat din umeri și au spus ba că nu se ocupă ei cu așa ceva, ba că se ocupă însă nu au ce face fiindcă nu există lege pentru treaba aceasta.
În concluzie noi suntem buni doar să plătim taxe și impozite și să strângem din dinți atunci când ne confruntăm cu probleme.

AnaActiv a scris:

Bună ziua.Vecinul de la apartamentul alăturat a scos tubul de evacuare al centralei termice în condensare ( prin latura mica a balconului sau) poziționat ( tubul) paralel cu fațada blocului la o distanta de circa 80 cm fata de geamul dormitorului meu( măsurat de la capătul tubului pana la marginea ferestrei) , și tot fumul imi bate în geam, neputând sa deschid geamul sa aerisesc. Instalarea a fost facuta cu o firma autorizata dar pt mine e irelevant atâta timp cât acest lucru îmi creaza disconfort. Va rog foarte mult sa-mi spuneți dacă instalarea a respectat normativele și ce prevăd acestea , care e baza legala, și ce pot face legal sa-l detrmin sa rezolve situația.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Horn centrala florin2008us florin2008us vecinu de sub mine are hornu la centrala scos cam 15 cm ,toate gazele la mine ajung mentionez ca este bucatarie peste bucatarie (vezi toată discuția)
Vecinul de sub mine și-a instalat centrală termică și a poziționat țeava de evacuare a gazelor arse exact sub fereastra dormitorului meu. cum îl conving să o modifice? dradivet dradivet Buna ziua. Anul trecut vecinul de sub mine si-a instalat in blocul de locuinta centrala termica de interior si a pozitionat teava de evacuare a gazelor arse ... (vezi toată discuția)
Distanta montare evacuare gaze centrala termica alfonsopvv alfonsopvv Buna ziua, vecinul de apartament vrea sa scoata tubulatura de evacuare a gazelor arse de centrala termica printr-un perete care formeaza un unghi de 90 grade ... (vezi toată discuția)