avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Adeverinta de asigurat care se elibereaza in original ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Adeverinta de asigurat care se elibereaza in original de catre ...

Adeverinta de asigurat care se elibereaza in original de catre angajator este obligatoriu a fi prezentata in original medicului de familie sau poate fi prezentata si o copie? Exista cadru legal care ma obliga sa o prezint in original medicului de familie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:16, 11 Decembrie 2023
Nu aveti card de sănătate? Dacă nu aveți, adeverinta de asigurat se ia de la casa de sănătate și se prezintă în original .
Am card de sanatate.L-am prezentat medicului de familie impreuna cu o copie a adeverintei privind nr de zile de concediu efectuate in anul curent si declaratia celuilalt parinte ca nu a beneficiat de concediu medical cele 3 zile cat mi-am luat eu concediu.Medicul de familie conditioneaza eliberarea concediului medical de aducerea in original a declaratiei privind nr de zile de concediu eliberata de angajator.E un abuz?

gi-jane2 a scris:

Nu aveti card de sănătate? Dacă nu aveți, adeverinta de asigurat se ia de la casa de sănătate și se prezintă în original .

Nu e abuz, de ce ati prezentat copie, nu aveti originalul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical theonewho theonewho Buna ziua, Va rog sa îmi transmiteți care este procedura care trebuie urmata de un angajat care intra în concediu medical eliberat de medicul de familie. ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de asigurat in loc de card de sanatate eleonard eleonard medicul de familie sustine ca nu poate sa imi scrie un concediu fara sa activez cardul de sanatate. Eu am inteles ca exista totusi o varianta in care ne putem ... (vezi toată discuția)
Adeverinta alina_f alina_f Buna ziua, Am primit de la angajator o adeverinta in 2 exemplare originale identice (acelasi nr. reg, data). Am folosit un exemplar saptama aceasta la ... (vezi toată discuția)