avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez, de fapt sotul vrea. Avem un teren ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez, de fapt sotul vrea. Avem un teren pe care ...

vreau sa divortez, de fapt sotul vrea. Avem un teren pe care este contruit 2 hale, sunt propritate comuna, daca vrem sa ramana jumi-juma dupa divort mai trebuie incluse in partaj ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 21:06, 22 Ianuarie 2024
Divortul vizeaza starea civila si regimul matrimonial al sotilor . Partajul vizeaza bunurile.

Asa incat daca nu faceti partajul, ramaneti in codevalmasie cu o cota ideala prezumata de legiuitor de 50% fiecare dintre fostii soti.

Daca doriti cota propriu-zisa (deliminata fizic, cadastral, act de proprietate individual) trebuie sa faceti partaj.

Actiunea este imprescriptibila, putand fi facuta oricand prin buna intelegere in cadrul unui partaj voluntar la notar sau o actiune de partaj judiciara.
Cel mai bine este sa faceti partajul. Atat din punct de vedere financiar cat si ca durata in timp este recomandat partajul printr-un acord de mediere.
vreau divortul ,sub orice forma, incerc sa cred ca vrea sa ma omoare, va rog ajutati ma
Contactați un avocat de pe forum, din lista avocaților, sa va consilieze juridic și sa deschideți procesul de divort, eventual și cu solicitarea unui ordin de protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj - dovada bunului propriu Vera10 Vera10 Buna ziua m_am casatorit in 1990 eu singura am cumparat apartament 1992 pe sentinta de divort definitiva 2001 scrie ca din 1991 lipsea de acasa ... (vezi toată discuția)
Se mai poate cere partajul dupa 10 ani de la pronuntarea hotararii de divort? geoserban geoserban Buna ziua Am divortat in anul2007.Nu am reusit sa impartim bunurile respectiv un apartament cu 2 camere care a fost achizitionat de fostul sot in rate.El a ... (vezi toată discuția)
Partaj simisf simisf Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Partajul, dupa cat timp se poate face de la divort, exista o limita de timp? Si, daca am dobandit o masina in ... (vezi toată discuția)