avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salutare, Daca intrun condominium sunt 5 blocuri, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salutare, Daca intrun condominium sunt 5 blocuri, spatiuri comune ...

Salutare, Daca intrun condominium sunt 5 blocuri, spatiuri comune si 5 asociatii de proprietari cu 5 presedinti de bloc, se poate ca unul dintre blocuri sa aleaga o alta firma de administrare bloc? In sensul ca se iau decizii in majoritate de 4 contra 1. Se vrea un drept de veto pentru a opri anumite abuzuri impotriva proprietarilor unuia dintre blocuri. Multumesc! PS. Imi cer scuze dar nu am experienta in astfel de situatii.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 08:26, 9 Decembrie 2023
Condominiu se considera blocul cu asociatia proprie de proprietari si presedintele propriu, nu complexul de 5 blocuri.
Despre ce spatii comune celor 5 blocuri este vorba ?

DanBrn a scris:

Salutare, Daca intrun condominium sunt 5 blocuri, spatiuri comune si 5 asociatii de proprietari cu 5 presedinti de bloc, se poate ca unul dintre blocuri sa aleaga o alta firma de administrare bloc? In sensul ca se iau decizii in majoritate de 4 contra 1. Se vrea un drept de veto pentru a opri anumite abuzuri impotriva proprietarilor unuia dintre blocuri. Multumesc! PS. Imi cer scuze dar nu am experienta in astfel de situatii.

Dacă există 5 asociații și fiecare asociație s-a înființat și a obținut personalitate juridică în condițiile legii, se pot încheia contracte de administrare separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de veto - cex: asociatie de proprietari MrV MrV Buna ziua, Am citit cu atentie atributiile unui Comitet Executiv si nu m-a lamurit asupra unui aspect. Caz: noi suntem cateva zeci de blocuri impartite ... (vezi toată discuția)
Activitate social culturala in bloc de locuinte zerox zerox In blocul in care locuiesc exista de ceva timp un ONG care isi desfasoara activitatea la ultimul etaj al blocului. Printre activitatile pe care vor sa le ... (vezi toată discuția)
Luarea reþelelor inginereºti ºi a blocului nou construit la balanþa asociaþiei locãtarilor Basarabian Basarabian Salut,am fost recent ales ca Preşedinte al Asociaţiei de Proprietari în Condominiu, blocul care urmează să-l administrez este nou şi este încă la ... (vezi toată discuția)