avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua ,Ce lege reglementează asociațiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua ,Ce lege reglementează asociațiile de locatari din ...

Bună ziua ,Ce lege reglementează asociațiile de locatari din blocuri ?Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 10 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 196 din 20 iulie 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor
[ link extern ]

Legea locuinței nr.114/1996 prevedea, la art. 7 din Anexa nr. 2, că asociațiile de locatari din clădirile cu mai multe apartamente aflate în proprietate privată sau mixtă, inclusiv ca urmare a aplicării prevederilor Decretului-lege nr. 61/1990 și ale Legii nr. 85/1992, se vor transforma în asociații de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate funcționa / încasa / acționa în instanță proprietarii restanțieri o asociație care nu este înregistrată la judecătorie, ci are doar cif de la anaf? Razvan Dinca Razvan Dinca Daca o asociatie care are doar CIF inregistrat la ANAF in 1994 dar nu este inregistrata la judecatorie poate functiona, incasa cote de intretinere si a da in ... (vezi toată discuția)
Funcționarea asociației locatari stefancerbu stefancerbu Toate bune si frumoase,dar nimeni nu specifica undeva OBLIGATIVITATEA transformării din asociație de locatari în asociație de proprietari. Și funcționam ... (vezi toată discuția)