avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Pe scurt.Am avut o relatie cu o persoana 8 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Pe scurt.Am avut o relatie cu o persoana 8 ani.Nu am ...

Buna ziua.Pe scurt.Am avut o relatie cu o persoana 8 ani.Nu am fost casatoriti ci doar logoditi in biserica..el a decedat in luna septembrie anul acesta.Are 2 copii cu doua femei cu care nu a fost casatorit.copii sunt pe numele lui.2 imobile :1 apartament si o vila in care noi doi am investit.Ce drepturi am eu si unde as putea participa ?masa succesorala sau instanta de judecata ?Lege si art de lege ca si incadrare?va multumesc anticipat
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar starea casei nu dovedește sursa fondurilor folosite pentru investiții.
Trebuie sa aveți înscrisuri (chitanțe, facturi, bonuri etc) pe numele dvs, pentru toate materialele și electrocasnicele cumpărate.
Iată ca...se pare ca e nevoie de o "hartie" ca să fii fericit.
Aveți un drept de creanță, pe care îl puteți valorifica fie amiabil, fie prin instanta.
Textele de lege relevante se regăsesc în codul civil, iar principalele sunt:

- art. 588 și urm ref la accesiunea imobiliara: - (1) Construcţiile, plantaţiile şi orice alte lucrări efectuate asupra unui imobil, denumite în continuare lucrări, revin proprietarului acelui imobil dacă prin lege sau act juridic nu se prevede altfel.
- trebuie menționate exact lucrările efectuate la imobil, valoarea acestora, perioada când au fost făcute, sursa banilor din care s-au realizat aceste lucrări (ai dvs si/sau ai fostului concubin). Se administrează probe destul de ample, precum înscrisuri, martori, interogatoriu (dacă e cazul), expertiza, chiar și cercetare la fata locul (dacă e cazul).

- art 1345 ref la îmbogățirea fără justa cauza: Cel care, în mod neimputabil, s-a îmbogăţit fără justă cauză în detrimentul altuia este obligat la restituire, în măsura pierderii patrimoniale suferite de cealaltă persoană, dar fără a fi ţinut dincolo de limita propriei sale îmbogăţiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Marinelapavel Marinelapavel Acum 9 ani m am căsătorit si am investit bani in casa care locuiesc aceasta fiind pe numele socrului meu ,noi locuim la etaj ,specific acei bani au ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri concubinaj Ziva Ziva Buna seara. Dupa 8 ani de concubinaj m-am hotarat sa pun capat relatiei. Nu avem copii impreuna, dar acum 6 ani ani inceput constructia unei case, pe care am ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite de concubini -partaj alex_rau alex_rau a venit cineva la mine care a stat in concubinaj cu o persoana 10 ani are un copil de 9 ani, nu mai are acte dar a facut investitii in casa nevestei de 10.000 ... (vezi toată discuția)