Buna seara, mi.a fost suspendat in luna Mai carnetul de condus pt trei luni ,neacordare prioritate pietoni si am făcut recurs. Joi 14 Decembrie am termen la instanta de judecata, ar ajuta cu ceva sa depun la dosar hartii precum ca am un copil minor (16 ani) in custodie prin decizia instantei si nu primesc niciun un fel de ajutor in afara de cei 258 ron de la alocație, traim cu chirie, iar munca de șofer este singurul venit din care traim amandoi. Sau as putea măcar sa mai prelungesc termenul pana prin vara?Mulțumesc anticipat răspunsul dumneavoastră!
Bună dimineața! Vă aflați în cadrul unei plângeri contravenționale și situația dumneavoastră personală nu are relevanță . Dacă instanță va constata că procesul verbal este legal întocmit și îl va menține, nu poate înlătura măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce. Dacă ați cerut doar anularea procesului-verbal,în cazul în care îl menține, instanța nu poate micșora cuantumul acesteia și nici transforma în avertisment. Cu privire la lungirea procesului, aveți posibilitatea să cereți un nou termen pentru consultarea dosarului, pentru angajare avocat etc. Frecvența ședințelor de judecată depinde de mulți factori printre care și încărcătura de dosare a instanței, eventuale concedii ale membrilor completului etc. De asemenea, după ce rămâne în pronunțare, instanța poate amâna pronunțarea de mai multe ori din lipsa de timp pentru deliberare, sau poate da soluția la termenul stabilit. Chiar dacă veți pierde, veți avea dreptul de a susține testare pentru reducerea termenului de suspendare.