avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

impreuna cu fosta mea sotie sunt proprietarul unui teren intravilan in mediu urban cu deschidere de 10 m, si lungime de 40 m. fosta mea sotie doreste iesirea din indiviziune . exista aceasta posibilitate? si daca da caresunt pasii cetrebuie urmati si costurile pentru mine?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:05, 1 Februarie 2010
iesirea din indiviziune... daca v-ati inteles asupra pretului se poate merge direct la notarul public si, semnind impreuna contractul de vinzare-cumparare, nu mai este nevoie de interventia instantei de judecata. daca, in schimb, ati fost data in judecata pentru partaj/iesire din indiviziune, pentru dv. ca pirit nu este, pe moment nici o problema, taxele de timbru fiind achitate de reclamant si, eventuala expertiza in vederea stabilirii pretului. dar, incercati prima cale, e mai ieftina....
Parerea mea este ca o tranzactie in fata instantei ar fi mai ieftina decat daca se face la notar.Nu se mai achita acele taxe.
Eu cred ca nu veti putea face decat un partaj in care unul va primi bunul iar celalt o sulta.
Se poate si fara sulta daca va intelegeti.

avocat Claudiu Lascoschi
buna seara!
terenul este destul de ingust, si destul de mic, scoateti un certificat de urbanism in vederea dezmembrarii, dar nu stiu ce veti putea construi de 200mp.
ar trebui sa faceti un act de dezmembrare, uramat de un act de partaj.
Colegul av.Lascoschi are dreptate, la instanta partajul incheiat printr-o tranzactie este mai ieftin.
Va multumesc avocat Musat.:bow:
Poate ca vor intelege si justitiabilii acest lucru.

Atribuirea in natura este singura varianta de partaj.Bunul nu este comod partajabil dupa parerea mea.Cred ca si o expertiza ar concluziona acelasi lucru.
Trebuie sa va hotarati cine va deveni proprietar exclusiv al imobilului si apoi sa deschideti actiune in instanta pentru a nu pierde timpul si bani aiurea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune reddy reddy Buna ziua, voi incerca sa expun cat mai succint situatia mea: in anul 1999 s-a vandut o cota parte de 1/2 dintr-un teren unui tert. Restul de 1/2 din acest ... (vezi toată discuția)
Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)