avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicitare date conducator auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicitare date conducator auto

Buna ziua,
Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o "Solicitare date de identificare" pentru o parcare neregulamentara din data de 16 august 2023 ca sa furnizez Politiei Locale datele soferului.
Hartiile nu mi-au fost inmanate personal, in PV la "Predarea s-a efectuat catre..." este o liniuta.
PV este intocmit de Politist local plus un martor.
Avand in vedere ca a trecut ceva timp de la parcare si ca nu mi s-a inmanat pe semnatura PV ce consecinte sunt daca ignor hartiile respective? (cutia postala a fost sparta acum ceva timp si se deschide fara cheie, puteam chiar sa nu gasesc hartiile acolo).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:14, 15 Decembrie 2023
Am inteles ca tineti cu ursul.
Astept pareri si de la alti useri.
Eu tin cu "buzunarul" dvs.(amenda platita la jumatate pentru o parcare neregulamentara e un mizilic, fata de cealalta varianta), dar daca sunteti "darnic" , nu am ce sa va mai spun.
www.avocatnet.ro/articol_613...
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2023
latka, utilizator
Fara discutie aveti dreptate dpdv financiar.
Eu insa nu am un raspuns clar la intrebarea (pe care hai sa o scoatem din context): Punerea in cutia postala are valoare juridica de semnatura de primire?
Este doar o comunicare, care se face prin posta, prin care vi se solicita datele de identificare. Juridic nu e nici o problema, nu trebuie sa semnati. Astfel de comunicari se transmit prin posta si atit. Nu vi s-a intocmit inca un PV de contraventie, faceti o mare confuzie.

Asa ca, hotariti-va ce fel de PV de contraventie vreti sa primiti., cel pentru parcare neregulamentara, sau cel pentru necomunicare date.

Pe asta il veti primi in conformitate cu prevederile art. 27 din OG2/2001.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, andrieș remus este numele meu și sunt din constanța. ... Andries Remus Andries Remus Bună ziua, Andrieș Remus este numele meu și sunt din Constanța. Aș dori dacă mă puteți ajuta cu un sfat. Astăzi am găsit în cutia poștală o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am gasit afisat un pv pe numele meu cu amenda de 9 ... Ancasorana Ancasorana Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 puncte pentru necomunicare persoana care a condus autoturismul. Ideea e ca eu n am primit nicio ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? bună ... CBM CBM Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? Bună ziua! Astăzi, în zi legal liberă,03 Mai, am parcat pentru fix 5 minute ( după ceas) într-o ... (vezi toată discuția)